Θάνατος του José María Echevarría

Δημιουργήστε το μετάλλιο των Μεσογειακών Αγώνων «Οράν 2022»
14 Φεβρουαρίου, 2021
H αθλήτρια του ύψους Blanka Vlasic από την Κροατία ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας της
20 Φεβρουαρίου, 2021

Με βαθιά στενοχώρια και θλίψη ανακοινώνουμε το θάνατο του πρώην προέδρου (2002-05) της Ισπανικής Ολυμπιακής Επιτροπής (COE) και του πρώην μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΕΜΑ José María Echevarría σε ηλικία 88 ετών.

Ο José María υπηρέτησε τη Διεθνή Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων σε πολλές θέσεις καθώς ήταν πρώην μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και επίτιμος Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής για πολλά χρόνια.

Ως αθλητής, ήταν παίκτης χόκεϋ και έγινε πρωταθλητής Ισπανίας με το Club de Campo. Αναμφίβολα ο θάνατός του αποτελεί μεγάλη απώλεια για ολόκληρη την αθλητική κοινότητα.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΜΑ Amar Addadi και ο Γενικός Γραμματέας Ιάκωβος Φιλιππούσης εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στην Ισπανική Ολυμπιακή Επιτροπή για το θάνατο του José María Echevarría:

«Με βαθιά στενοχώρια και θλίψη ενημερωθήκαμε για το θάνατο του José María Echevarria, πρώην Προέδρου της Ισπανικής Ολυμπιακής Επιτροπής (COE), πρώην μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΕΜΑ και επίτιμου Προέδρου της Τεχνικής Επιτροπής της ΔΕΜΑ για πολλά χρόνια . Ο Χοσέ Μαρία ήταν ένθερμος υποστηρικτής του Αθλητικού Κινήματος και των Ολυμπιακών αξιών και μεγάλος φίλος.

Η τεράστια συνεισφορά του στον αθλητισμό καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής του είναι ευρύτατα αναγνωρισμένη και θα πρέπει να τη θυμόμαστε πάντα. Ο θάνατος του αποτελεί μεγάλη απώλεια για ολόκληρη την Αθλητική Οικογένεια της Μεσογείου και την Ισπανική Αθλητική Κοινότητα. Εκ μέρους όλων των μελών της ΔΕΜΑ, αποδεχτείτε τα ειλικρινά συλλυπητήριά μας για την απώλεια του και μεταφέρετε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας, στην οικογένεια και τους συγγενείς του.»