Τάραντο 2026: Το επίσημο logo των Μεσογειακών Αγώνων

Το Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκυο αποκαλύφθηκε και είναι έτοιμο για τους Αγώνες
17 Δεκεμβρίου, 2019
Eυχές για τη νέα χρονιά
21 Δεκεμβρίου, 2019

Στο Παλάτι του Τάραντο διοργανώθηκε η πρώτη μεγάλη εκδήλωση για τους Μεσογειακούς Αγώνες του Τάραντα το 2026, η οποία επισφραγίστηκε με την παρουσίαση του λογότυπου των Αγώνων που θα διεξαχθούν στην ιταλική πόλη το καλοκαίρι του 2026.

Στην τελετή παρέστησαν όλοι οι τοπικοί φορείς της Πούλια με επικεφαλής τον έπαρχο Giovanni Gugliotti, τον κυβερνήτης της περιφέρειας  Michele Emiliano, τον δήμαρχο της πόλης Rinaldo Melluci και τον πρόεδρο της Asset Puglia και συντονιστή της επιτροπής διεκδίκησης Εlio Sannicandro.

To λογότυπο του Τάραντο 2026 δημιούργησαν φοιτητές από το Ινστιτούτο Gaetano Salvemini της πόλης. Στο σχέδιο ξεχωρίζει ο ρωμαϊκός αριθμός Χ σε διπλή αναφορά -παραπέμποντας στην 20η διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων-, σε κόκκινο και μπλε που είναι τα χρώματα της πόλης. Το φόντο και η γραμματοσειρά παραπέμπουν στην Αρχαία Ελλάδα και την μακραίωνη ιστορία από την ίδρυση της πόλης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης διοργανώθηκε συνέδριο με θέμα την ανάπτυξη της πόλης και τον εκσυγχρονισμό της ευρύτερης περιοχής στο πλαίσιο της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων.

Λίγα 24ωρα νωρίτερα, η Εκτελεστική Επιτροπή της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, στην τελευταία συνεδρίαση της για το 2019 ,στο Οράν της Αλγερίας, όρισε τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, η οποία αναλαμβάνει την ευθύνη της παρακολούθησης της προόδου των έργων για τους Αγώνες του 2026, αποδεχόμενη ομόφωνα την εισήγηση του προέδρου Αμάρ Αντάντι.

Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής ορίστηκε ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΔΕΜΑ Ισπανός Victor Sanchez και μέλη της οι: Mohamed Zribi  (Τυνησία), Zakia Bartagi (Τυνησία) , Davide Tizzano (Ιταλία), Joseph Cassar (Μάλτα).

Εντός του Ιανουαρίου 2020 θα ανακοινωθεί η νομική μορφή και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής “Ταράντο 2026” και θα οργανωθεί η πρώτη επίσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής στην πόλη.

O Bίκτορ Σάντσεθ