Συνεργασία της Ολυμπιακής Επιτροπής Τυνησίας με την Αφρικανική Συνομοσπονδία Ξιφασκίας

Οran 2022: Καμπάνια κατά του καρκίνου του στήθους
13 Νοεμβρίου, 2021
Ο Thomas Bach τίμησε την γαλλική Επιτροπή Pierre de Coubertin
17 Νοεμβρίου, 2021

Στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης του ρόλου της Τυνησίας στην ανάπτυξη του αθλητισμού και του Ολυμπιακού κινήματος στην Αφρική, πραγματοποιήθηκε τελετή στο αρχηγείο της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ της Σενεγαλέζικης Ομοσπονδίας Ξιφασκίας εκπροσωπούμενη από τον πρόεδρό της Ndiaye Mbagnick – ο οποίος είναι επίσης Πρόεδρος της Αφρικανικής Συνομοσπονδίας Ξιφασκίας – και της Ομοσπονδίας Ξιφασκίας της Τυνησίας (FTE) εκπροσωπούμενη από την πρόεδρό της Sofiene Chaouachi, παρουσία του Προέδρου της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής της Τυνησίας (CNOT).

Ο κ. Mehrez Boussayene παρουσίασε τα επιτεύγματα του Ολυμπιακού και αθλητικού κινήματος της Τυνησίας στον τομέα του αθλητισμού υψηλού επιπέδου, μαζί με τη διάδοση του αθλητισμού και της Ολυμπιακής μνήμης στη χώρα. Ο Πρόεδρος της CNOT πρόσφερε στους καλεσμένους τους ένα βιβλίο που εκδόθηκε από την Επιτροπή για την εξηκοστή επέτειό της.

Ο Πρόεδρος της Αφρικανικής Συνομοσπονδίας Ξιφασκίας μαζί με τον Πρόεδρο της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής της Τυνησίας και τον Πρόεδρο της FTE πραγματοποίησαν επίσκεψη στο αθλητικό γυμνάσιο Pierre de Coubertain, όπου ο διευθυντής διοργάνωσε ξενάγηση στους χώρους του σχολείου, ιδίως στο χώρο που είναι αφιερωμένος στην Ομοσπονδία Ξιφασκίας της Τυνησίας.