Στο Πέζαρο οι Μεσογειακοί Beach Games 2023

Το ιστορικό κείμενο του Βαρώνου Πιερ Ντε Κουμπερτέν στο Ολυμπιακό Μουσείο της Λωζάνης
11 Φεβρουαρίου, 2020
O Πρόεδρος της ΕΟΕ συνεχάρη τον Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα
15 Φεβρουαρίου, 2020

Η ιταλική πόλη του Πέζαρο θα διοργανώσει τους 3ους Μεσογειακούς Αγώνες Beach Games τον Σεπτέμβριο του 2023.

Την απόφαση αυτή έλαβε η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων μετά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που άρχισε στις 27 Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκε στις 9 Φεβρουαρίου.

Στη ψηφοφορία συμμετείχαν οι Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές-μέλη της Δ.Ε.Μ.Α. και τα Μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής που προέρχονται από χώρες της Μεσογείου, με το Πέζαρο να επιλέγεται ως διοργανώτρια πόλη με απόλυτη ομοφωνία.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΜΑ Amar Addadi με επιστολή-ανακοίνωση του αποτελέσματος προς τον Δήμαρχο του Πέζαρο τόνισε: «Θέλω να συγχαρώ τόσο την πόλη του Πέζαρο όσο εσάς προσωπικά για την επιλογή αυτή και να σας καλωσορίσω στη μεσογειακή οικογένεια. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η τρίτη διοργάνωση των Μεσογειακών Beach Games θα γνωρίσει σπουδαία επιτυχία, ακολουθώντας τα παραδείγματα της Πεσκάρα το 2015 και της Πάτρας το 2019.»

Βάσει του φακέλλου υποψηφιότητας, οι Μεσογειακοί Beach Games στο Πέζαρο θα γίνουν από τις 16 ως τις 23 Σεπτεμβρίου 2023 και προτείνεται να διεξαχθούν 11 αθλήματα.

Το Πέζαρο βρίσκεται στην περιφέρεια του Μάρκε, στην ακτή της βόρειας Αδριατικής και έχει μεγάλη παράδοση στον αθλητισμό, ιδιαίτερα στα ναυτικά αθλήματα, την ποδηλασία και το μπάσκετ.

Έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις ενώ οι ομάδες της πόλης πρωταγωνιστούν στον ιταλικό αθλητισμό.

Η τελετή έναρξης και λήξης των Αγώνων θα φιλοξενηθούν στο κλειστό γήπεδο της πόλης, ενώ τα αθλήματα της άμμου θα διεξαχθούν στη φημισμένη παραλία Bahia Flaminia.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα ο Πρόεδρος και αντιπροσωπεία της Δ.Ε.Μ.Α. θα ταξιδέψουν στο Πέζαρο για να έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους του Δήμου, της Περιφέρειας και της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής, για την υπογραφή του συμβολαίου της Διοργανώτριας Πόλης και την παράδοση της Σημαίας των Μεσογειακών Αγώνων.