Στην τελική ευθεία η προετοιμασία για τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες «Πάτρα 2019»

Aσημένιο για την Ισπανία, χάλκινο για την Πορτογαλία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ITTF
29 Απριλίου, 2019
8 ομάδες της Μεσογείου θα πάρουν εκκίνηση στο ντεμπούτο του DNA
2 Μαΐου, 2019

Λιγότεροι από τέσσερις μήνες απομένουν για τη διοργάνωση των 2ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων, στην Πάτρα από τις 25 έως τις 31 Αυγούστου και η Οργανωτική Επιτροπή συνεχίζει την προετοιμασία των Αγώνων με εντατικούς ρυθμούς.

Ήδη έγινε η πρώτη παρουσίαση της μασκότ που ονομάζεται «Πατρέας». Πρόκειται για ένα γλάρο που δημιούργησε η Κανέλλα Στασινοπούλου 33 ετών, με καταγωγή από την Πάτρα, η οποία και κέρδισε στον σχετικό διαγωνισμό. Η κα Στασινοπούλου έχει τελειώσει τη Σχολή Καλών Τεχνών και διδάσκει στο Αρσάκειο της Πάτρας εικαστικά, ενώ ασχολείται με τη ζωγραφική και την κεραμική.

Όπως ανακοίνωσε η Οργανωτική Επιτροπή, θα γίνει τις προσεχείς ημέρες η επίσημη παρουσίαση, ενώ θα δημιουργηθούν και εμπορικά προϊόντα με τη μασκότ που θα πωλούνται στους ενδιαφερόμενους.

Άμεσα θα γίνουν και οι πρώτοι διαγωνισμοί για προμήθειες και υπηρεσίες, ενώ όλοι οι τομείς της διοργάνωσης εργάζονται σε φουλ ρυθμούς, προκειμένου να μπουν στην επιχειρησιακή φάση.

Η πρόοδος των έργων για τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες θα παρουσιαστεί στην επίσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής στην Πάτρα στις 2 και 3 Μάϊου.

Θα γίνει αναλυτική καταγραφή των όσων έχουν γίνει έως τώρα, αλλά και των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν σχετικά με τις κατασκευές, τη δημιουργία των εγκαταστάσεων, τη διεξαγωγή των αθλημάτων, τις Τελετές Έναρξης και Λήξης, τη διαμονή, την ασφάλεια, τις μεταφορές, τον εθελοντισμό και το ντόπινγκ.

Θα είναι η 5η επίσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής στην Πάτρα και έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς φτάνουμε στο ορόσημο των 100 ημερών, πριν από την έναρξη της διοργάνωσης.

Θα ακολουθήσει στις αρχές Ιουνίου, οι συναντήσεις των τεχνικών συμβούλων (4-7/6) και των Αρχηγών Αποστολών (5-7/6), όπου θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες και πληροφορίες για τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες στους εκπροσώπους των χωρών που θα λάβουν μέρος.