8 ομάδες της Μεσογείου θα πάρουν εκκίνηση στο ντεμπούτο του DNA

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία για τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες «Πάτρα 2019»
1 Μαΐου, 2019
Γίνε εθελοντής στους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες «Πάτρα 2019»
3 Μαΐου, 2019

Με λιγότερους από δύο μήνες ν’ απομένουν μέχρι το επίσημο ντεμπούτο των Dynamic New Athletics (DNA) στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Minsk 2019 από τις 21 έως τις 30 Ιουνίου, 24 από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους στο νέο αγώνισμα που δημιούργησε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία του στίβου.

Μεταξύ αυτών, 8 ομάδες της λεκάνης της Μεσογείου: Κύπρος, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Ισπανία, Τουρκία. Οι άλλες Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές που επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους στο Μινσκ είναι: Λευκορωσία, Βουλγαρία, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σλοβακία Ελβετία και Ουκρανία.

Οι 24 ομάδες έχουν επιλεγεί με βάση την κατάταξή τους από το προηγούμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων.
Εκτός από τον ανταγωνισμό για την ευρωπαϊκή δόξα στο Μινσκ, οι αθλητές σε όλα τα αγωνίσματα του DNA, εκτός από το Hunt, θα έχουν τη δυνατότητα να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες Tokyo 2020. Το Συμβούλιο IAAF ενέκρινε το σύστημα προεπιλογής και τα πρότυπα εισόδου του Τόκιο 2020.

Στο Μινσκ οι ομάδες θα συμμετέχουν σε τέσσερις προκριματικούς αγώνες την Κυριακή 23 Ιουνίου πριν πάνε στους προημιτελικούς και τους ημιτελικούς αγώνες την Τρίτη 25 και την Τετάρτη 26 Ιουνίου. Ο τελικός θα διεξαχθεί την Παρασκευή 28 Ιουνίου στο Στάδιο Dinamo, όπου θα στεφθεί ο πρωταθλητής DNA.

Το DNA αποτελείται από εννέα αγωνίσματα του στίβου που γίνονται το ένα μετά το άλλο. Τα αγωνίσματα είναι: 100 μέτρα (άνδρες), μήκος (γυναίκες), 100 μέτρα (γυναίκες), ακοντισμός (γυναίκες), μικτή σκυταλοδρομία 4x400m, 110 μέτρα εμπόδια (άνδρες)  και το The Hunt: ένας αγώνας μικτής σκυταλοδρομίας, όπου οι ομάδες θα ξεκινούν από τη θέση ανάλογη της βαθμολογίας που έχουν συγκεντρώσει στα προηγήμενα αγωνίσματα και η πρώτη ομάδα θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια.