Στην Κύπρο το απολογιστικό σεμινάριο των Μεσογειακών Beach Games “Patras2019”

Στη διάθεση του κοινού τα εισιτήρια για την Τελετή Έναρξης και τους Αγώνες της «Λωζάννης 2020»
21 Νοεμβρίου, 2019
Bach: «Πρέπει να είμαστε φιλόδοξοι για να πετύχουμε την ισότητα των φύλων»
24 Νοεμβρίου, 2019

Στην Κύπρο, στο διάστημα 5-7 Μαρτίου 2020 θα διεξαχθεί το απολογιστικό σεμινάριο (debriefing) των 2ων Μεσογειακών Beach Games που διεξήχθησαν τον Αύγουστο του 2019 στην Πάτρα.

Το σεμινάριο θα διοργανωθεί από την Ολυμπιακή Επιτροπή της Κύπρου, σε συνεργασία με την Επιτροπή Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων και αποτελεί νέο θεσμό για τα Beach Games, καθώς το debriefing των Αγώνων καθιερώθηκε το 2018, αμέσως μετά τη διοργάνωση της Ταραγόνα, με στόχο αφενός τον συνολικό απολογισμό κάθε διοργάνωσης και αφετέρου τη μεταφορά τεχνογνωσίας στις επόμενες διοργανώτριες πόλεις.

Οι οριστικές αποφάσεις ελήφθησαν σε συνάντηση που είχαν ο Γενικός Γραμματέας της ΔΕΜΑ  Ιάκωβος Φιλιππούσης με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Ντίνο Μιχαηλίδη, στην οποία συζήτησαν, σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, θέματα που αφορούν το μεσογειακό αθλητικό κίνημα.

Η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων εκπροσωπήθηκε δια του Γενικού Γραμματέα της και στην 2η Σύνοδο των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Ακαδημιών, η οποία διοργανώθηκε στη Λευκωσία με θέμα «Θεμελιώνοντας το μέλλον του Ολυμπισμού».

Κατά την τελετή έναρξης της Συνόδου,  ο κ. Φιλιππούσης ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Εκ μέρους της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων και του προέδρου της κ. Αμάρ Αντάντι, σας ευχαριστώ για την τιμητική πρόσκλησή σας να συμμετάσχει η μεσογειακή αθλητική οικογένεια, μέσω του θεσμικού της φορέα, στη 2ο ετήσια σύνοδο των ευρωπαϊκών ολυμπιακών ακαδημιών.

Για τις χώρες της λεκάνης της Μεσογείου, που αποτελεί τον ευρύτερο γενέθλιο χώρο του Αθλητισμού και του Ολυμπισμού, αποτελεί κεντρική προτεραιότητα η προσήλωση και δράση στο επίπεδο της προβολής και διάδοσης των Ολυμπιακών Ιδεωδών.

Πολύ περισσότερο σ΄ αυτή την πολυτάραχη και σκληρά δοκιμαζόμενη γωνιά του πλανήτη, όπου εκατομμύρια νέοι καλούνται να ανταπεξέλθουν στα έντονα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν είτε στις χώρες τους, είτε εκεί όπου έχουν υποχρεωθεί να καταφύγουν για να επιβιώσουν.

Υπό τις σημερινές συνθήκες, ο Αθλητισμός, το Ολυμπιακό Πνεύμα και οι Αξίες τους αποτελούν μοναδικό όχημα όχι μόνον για το μέλλον του Ολυμπιακού Κινήματος, αλλά κυρίως για την συγκρότηση της Κοινωνίας με βάση τα Ιδεώδη της ειρήνης, του σεβασμού, του ευ αγωνίζεσθαι, της ενότητας μέσα στη διαφορετικότητα και της ενότητας μέσω του «καθαρού» Αθλητισμού.

Σε όλη αυτή τη φιλοσοφία, οι Εθνικές Ολυμπιακές Ακαδημίες και η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία, με το εκπαιδευτικό τους έργο, έχουν μοναδικό ρόλο και ιστορική αποστολή, καθώς αφενός υπερασπίζονται και αφετέρου προωθούν πολύπλευρα τις Ολυμπιακές Αξίες και αυτόν τον μοναδικό τρόπο ζωής σε όλο τον πλανήτη. Ενθαρρύνουμε και  υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο την αποστολή σας αυτή…»

Στις εργασίες της Συνόδου μετείχαν εκπρόσωποι 21 Ολυμπιακών Ακαδημιών της Ευρώπης, καθώς και κορυφαία στελέχη του Ολυμπιακού Κινήματος. Τις Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές εκπροσώπησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της Δ.Ο.Ε. κ. Σπύρος Καπράλος, ενώ την κεντρική εισήγηση έκανε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Ισίδωρος Κούβελος.