Στεφανίδη και Κοντίδης υποψήφιοι για την Επιτροπή Αθλητών της ΔΟΕ

Aθλητική συνεργασίας Αλγερίας -Κούβας
14 Σεπτεμβρίου, 2019
Η Φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Λωζάνη 2020» άναψε στην Αθήνα
17 Σεπτεμβρίου, 2019

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή πρότειναν αντίστοιχα την Ολυμπιονίκη του επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη και τον ιστιοπλόο Παύλο Κοντίδη ως υποψήφιους για την Επιτροπή Αθλητών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η εκλογή των τεσσάρων νέων μελών της Επιτροπής Αθλητών θα γίνει κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, με όλους τους αθλητές που λαμβάνουν μέρος στην κορυφαία διοργάνωση, να έχουν δικαίωμα ψήφου. Η θητεία των νέων μελών της Επιτροπής θα είναι οκταετής και μετά την εκλογή τους γίνονται και μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 με άλμα 4.85 και συμμετείχε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια (2017), πρωταθλήτρια Ευρώπης (2018), πρωταθλήτρια Diamond League (2019), πρωταθλήτρια Ευρώπης στο κλειστό και δύο φορές χάλκινη πρωταθλήτρια κόσμου στον κλειστό στίβου.

O Κοντίδης προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, που θα είναι οι τέταρτοι στην καριέρα του. Στο Λονδίνο το 2012 έγινε ο πρώτος και μοναδικός ως τώρα Κύπριος κατέκτησε Ολυμπιακό μετάλλιο, το ασημένιο. Ο 29χρονος Κύπριος είναι δύο φορές παγκόσμιος Πρωταθλητής, θριαμβεύοντας το 2017 και το 2018.