Η Φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Λωζάνη 2020» άναψε στην Αθήνα

Στεφανίδη και Κοντίδης υποψήφιοι για την Επιτροπή Αθλητών της ΔΟΕ
16 Σεπτεμβρίου, 2019
O Amar Addadi δεν έχει πρόθεση να αποσύρει τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2021 από το Οράν
20 Σεπτεμβρίου, 2019

Η παραδοσιακή Τελετή Αφής πραγματοποιήθηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας, για τη «γέννηση» της Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων της Λωζάνης 2020. Με μια ομάδα αντιπροσώπων από το Ολυμπιακό κίνημα και την Οργανωτική Επιτροπή της Λωζάννης 2020, μεταξύ των οποίων η Virginie Faivre, Πρόεδρος της Lausanne 2020, ο Jürg Stahl, Πρόεδρος της Ελβετικής Ολυμπιακής Επιτροπής , ο Ian Logan, CEO της Lausanne 2020, ο Pascal Bitschnau , αθλητής του Χόκεϋ στον Πάγο και η Danka Bartekova, Προέδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ, η αντιπροσωπεία της ελβετικής πόλης ήταν παρούσα σε αυτή τη σημαντική στιγμή που σηματοδοτεί ένα από τα πιο συμβολικά ορόσημα στην πορεία μέχρι τους επόμενους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων.

Η Τελετή Αφής πριν από κάθε Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία είναι ένα από τα πιο συμβολικά Ολυμπιακά γεγονότα. Σήμερα, ήταν η σειρά της Λωζάνης καθώς γεννήθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα της, σηματοδοτώντας την έναρξη του ταξιδιού από την Αθήνα ως τη Λωζάνη. Κατά τη διάρκεια της σημερινής τελετής, ένα πλήθος από 1.400 παιδιά από τα τοπικά σχολεία καθώς και εκπρόσωποι της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής παρακολουθούσαν τη «γέννηση» της Φλόγας χρησιμοποιώντας τις ακτίνες του ήλιου, όπως γινόταν και στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος παρέδωσε τη Φλόγα στην Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «Λωζάνη 2020» Virginie Faivre. 

 

Η Φλόγα θα ταξιδέψει τώρα στην Ελβετία, όπου θα ξεκινήσει το ταξίδι της στη χώρα μέχρι την Τελετή Έναρξης στις 9 Ιανουαρίου, όταν θα ανάψειο βωμός των Ολυμπιακών Αγώνων.