Πέντε αθλητές από τις Μεσογειακές Χώρες υποψήφιοι για την Επιτροπή Αθλητών της ΔΟΕ

Addadi: «Μια νέα δυναμική χαρακτηρίζει τις προετοιμασίες του Οράν»
6 Δεκεμβρίου, 2019
“START NOW”: Το επίσημο τραγούδι των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων «Λωζάνη 2020» (video)
7 Δεκεμβρίου, 2019

Ο κατάλογος των αθλητών που επιθυμούν να εκλεγούν στην Επιτροπή Αθλητών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής εγκρίθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ. Οι εκλογές θα διεξαχθούν τον επόμενο χρόνο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων Τόκιο 2020.

Οι 30 υποψήφιοι που προτάθηκαν από τις αντίστοιχες Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές μαζί με τις Επιτροπές Αθλητών, θα διεκδικήσουν τέσσερις διαθέσιμες θέσεις και είναι από 30 χώρες NOCs και 19 αθλήματα.

Οι υποψήφιοι από τις χώρες της Μεσογείου είναι: Pau Gasol (Ισπανία), Vid Kavticnik (Σλοβενία), Παύλος Κοντίδης (Κύπρος) Federica Pellegrini (Ιταλία), Κατερίνα Στεφανίδη (Ελλάδα).

Όλοι οι αθλητές που θα αγωνιστούν στο Τόκιο 2020 θα μπορούν να ψηφίσουν για τους αντιπροσώπους τους στο χώρο Athlete365 που θα βρίσκεται στην είσοδο της τραπεζαρίας στο Ολυμπιακό Χωριό, αλλά και σε άλλες τοποθεσίες όπως οι ποδοσφαιρικές πόλεις και οι ιστιοπλοϊκές εγκαταστάσεις. Η ψηφοφορία θα είναι ανοιχτή από τις 14 Ιουλίου (την ημέρα που θα ανοίξει το Ολυμπιακό Χωριό) έως τις 4 Αυγούστου 2020.

Η Επιτροπή Αθλητών αποτελείται από 23 μέλη (12 μέλη που εκλέγονται άμεσα από τους αθλητές και 11 που διορίζονται), τα οποία έχουν θητεία οκτώ ετών. Η ψηφοφορία διεξάγεται σε κάθε Ολυμπιακούς Αγώνες, με τέσσερα μέλη να εκλέγονται στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και τα δύο σε Χειμερινούς. Επιπλέον, ο Πρόεδρος της ΔΟΕ, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Αθλητών, μπορεί να διορίσει περισσότερα μέλη της Επιτροπής για να εξασφαλίσει μια καλή ισορροπία μεταξύ περιφερειών, φύλων και αθλημάτων. Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής εκλέγονται από τα μέλη.