Παρουσιάστηκαν τα σχέδια των εισιτηρίων του Τόκιο

Πρωθυπουργός Ιταλίας: «Οι Μεσογειακοί του Τάραντο θα είναι πολύ σημαντικοί»
Ιανουάριος 15, 2020
Ο Alain Lunzenfichter πήρε το βραβείο Lifetime Achievement της AIMS
Ιανουάριος 17, 2020

Κάθε εισιτήριο διαθέτει το αθλητικό πικτόγραμμα που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη πειθαρχία, την εικόνα της εγκατάστασης και το έμβλημα του «Τόκυο 2020» και είναι χρωματικά κωδικοποιημένο σύμφωνα με τον γήπεδο διοργάνωσης και την πόλη που φιλοξενεί στο συγκεκριμένο γεγονός.

Δημιουργήθηκαν συνολικά 59 σχέδια για τα εισιτήρια  για όλους τους αγώνες. Η παράδοση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει τον Μάιο.

Ο σχεδιασμός βασίζεται στο look των Αγώνων και την οπτική ταυτότητα των Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκυο 2020». Είναι εμπνευσμένα από τους τρεις τύπους ορθογώνιων σχημάτων που σχηματίζουν το έμβλημα του «Τόκυο 2020» και την ιαπωνική τεχνική που είναι γνωστή ως «kasane no irome», που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία υφασμάτων για κιμονό κατά την περίοδο Heian (794-1185). Έχοντας παραδοσιακά χρησιμοποιηθεί στο σχεδιασμό κοστουμιών για εορταστικές εκδηλώσεις, αυτός ο συνδυασμός χρωμάτων αντικατοπτρίζει τα χρώματα της φύσης που είναι αντιπροσωπευτικά για κάθε μια από τις τέσσερις εποχές της Ιαπωνίας.

Τα σχέδια των εισιτηρίων χρησιμοποιούν τέσσερα παραδοσιακά ιαπωνικά χρώματα: Kurenai (κόκκινο), Ai (μπλε), Fuji (μοβ), Matsuba (πράσινο)