Ο Alain Lunzenfichter πήρε το βραβείο Lifetime Achievement της AIMS

Παρουσιάστηκαν τα σχέδια των εισιτηρίων του Τόκιο
16 Ιανουαρίου, 2020
Συνάντηση του Amar Addadi με το νέο Υπουργό Αθλητισμού και Νεολαίας της Αλγερίας
20 Ιανουαρίου, 2020

Ο Alain Lunzenfichter, σύμβουλος επικοινωνίας της ΔΕΜΑ και ένα είδωλο της αθλητικής δημοσιογραφίας, έλαβε το βραβείο Lifetime Achievement της AIMS, στο Gala για τους καλύτερους Μαραθωνοδρόμους της χρονιάς που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Ο Alain κατείχε τη θέση του αναπληρωτή εκδότη της γαλλικής αθλητικής εφημερίδας L’Equipe μεταξύ 1975 και 2013, κατά τη διάρκεια της οποίας κάλυψε 17 θερινούς και χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Εργάστηκε επίσης στο Canal + στην κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων και των Μαραθωνίων και το 2006 έγινε Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ολυμπιακών Δημοσιογράφων μέχρι το 2014, όταν και έγινε Επίτιμος Πρόεδρος.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, έχει εκδώσει πολλά βιβλία και διορίστηκε σε διάφορες επιτροπές της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), όπως η Επιτροπή Αντιντόπινγκ, η Επιτροπή Μεταρρύθμισης, Επιτροπή Τύπους, Επιτροπή Πολιτισμού και Επικοινωνίας.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 ήταν αγωνιστικός διευθυντής του Μαραθωνίου του Παρισιού και έτσι έγινε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της AIMS.