Οι κορυφαίοι αθλητές στη Σερβία για το 2021

Matea Jelić και Tonči Stipanović καλύτεροι Κροάτες αθλητές για το 2021
11 Ιανουαρίου, 2022
Ο Πρόεδρος της Πορτογαλικής Δημοκρατίας τιμά τους αθλητές των Ολυμπιακών
16 Ιανουαρίου, 2022

H Ολυμπιακή Επιτροπή της Σερβίας ανακοίνωσε τους νικητές των αθλητικών βραβείων για το 2021. Η ανακήρυξη των πιο επιτυχημένων αθλητών, ομάδων και προπονητών, ήταν η 28η στη σειρά μετά από ένα χρόνο διακοπής, πραγματοποιήθηκε παραδοσιακά στη Βουλή της Εθνοσυνέλευσης της Σερβίας με ζωντανή μετάδοση από το δεύτερο κανάλι της Σερβικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόραση.

Η Jovana Preković (καράτε) και ο Filip Filipović (υδατοσφαίριση) πήραν τον τίτλο των πιο επιτυχημένων αθλητών για το 2021, ενώ οι εθνικές ομάδες βόλεϊ γυναικών και ανδρών υδατοσφαίρισης της Σερβίας ανακηρύχθηκαν οι πιο επιτυχημένες ομάδες. Η πιο επιτυχημένη νεαρή αθλήτρια είναι η Adriana Vilagoš (στίβος), ενώ το βραβείο του πιο επιτυχημένου προπονητή της Σερβίας πήρε για τρίτη φορά ο Dragan Gale Jović (τάεκβοντο). Η αναγνώριση «General Svetomir Đukić» για την προσφορά του στον Ολυμπισμό και την ενίσχυση του Ολυμπιακού κινήματος φέτος απονεμήθηκε στον Kαθ. Δρ Dragan Gaga Radovanovic.

«Σε συνθήκες αβεβαιότητας, οι αθλητές μας πέτυχαν αποτελέσματα που δικαιολόγησαν την εικόνα της Σερβίας σε όλο τον κόσμο, ως χώρας του αθλητισμού. Επιστρέψαμε από το Τόκιο με 9 μετάλλια, εκ των οποίων τα 3 χρυσά. Επίσης είχαμε μια από τις πιο ισορροπημένες αντιπροσωπείες μεταξύ των δύο φύλων στην Ιαπωνία, με 44 αθλητές και 43 αθλητές», είπε ο Πρόεδρος της Σερβικής Ολυμπιακής Επιτροπής Božidar Maljković.