Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Tόμας Μπαχ επισκέφθηκε τις ΕΟΕ της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας

Oran 2022: Με 330 αθλητές η ομάδα της Αλγερίας
11 Ιουνίου, 2022
Οι 8 υποψήφιοι για τις εκλογές της Επιτροπής Αθλητών της ΔΕΜΑ
15 Ιουνίου, 2022

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Thomas Bach βρέθηκε στα Σκόπια της Βόρειας Μακεδονίας για την 51η Γενική Συνέλευση των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών (EOC) την περασμένη εβδομάδα.

Κατά την παραμονή του στα Σκόπια, ο Πρόεδρος της ΔΟΕ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Stevo Pendarovski. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την τρέχουσα διεθνή κατάσταση και τις επερχόμενες εκδόσεις των Ολυμπιακών Αγώνων.

Κατά την άφιξή του στα Σκόπια, ο Πρόεδρος Bach  παρακολούθησε εκδήλωση για την Ολυμπιακή Ημέρα, όπου ενώθηκε με χιλιάδες παιδιά και πολλούς αθλητές και προπονητές.

Ένας από τους αθλητές που ήταν παρόντες ήταν ο Dejan Georgievski, ο οποίος κέρδισε το πρώτο ασημένιο μετάλλιο για τη Βόρεια Μακεδονία, στο τάεκβοντο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στην έδρα της ΕΟΕ από τον Πρόεδρο της, Daniel Dimevski και είχε την ευκαιρία να γνωρίσει κορυφαίους αθλητές. Στην προεδρική ατζέντα ήταν επίσης ένα σεμινάριο Ολυμπιακής Αλληλεγγύης για προπονητές και αθλητές της αθλητικής αναρρίχησης και η έναρξη λειτουργίας αθλητικού εργαστηρίου.

Από τα Σκόπια, ο Πρόεδρος Bach ταξίδεψε στα Τίρανα της Αλβανίας, όπου παρευρέθηκε στα επίσημα εγκαίνια της έδρας της ΕΟΕ της Αλβανίας, παρουσία του προέδρου της ΕΟΕ Fidel Yli, του πρωθυπουργού Edi Rama, του δημάρχου των Τιράνων Erion Veliaj και της εκτελεστικής επιτροπής και του προσωπικού της ΕΟΕ.

Σε εκδήλωση της Ολυμπιακής Ημέρας στα Τίρανα, ο Πρόεδρος της ΔΟΕ συνάντησε εκατοντάδες μαθητές που συμμετείχαν και παρακολούθησε μια σειρά από αθλητικές επιδείξεις από παιδιά της περιοχής. Παρακολούθησε επίσης έκθεση παιδικής ζωγραφικής που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Ημερών σε όλη τη χώρα.