Μνημόνιο συνεργασίας της Oλυμπιακής Επιτροπής της Γαλλίας και της Αυστραλιανής Ολυμπιακής Επιτροπής

Η έκθεση «Το Oran στην καρδιά» για τη 19η διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων
4 Μαΐου, 2023
Η Ισπανική Ολυμπιακή Επιτροπή και το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Μούρθια ανανέωσαν τη συνεργασία τους
10 Μαΐου, 2023

Η Εθνική Ολυμπιακή και Αθλητική Επιτροπή της Γαλλίας (CNOSF) και η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αυστραλίας υπέγραψαν, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών της Ωκεανίας (ONOC) που πραγματοποιήθηκε στο Μπρίσμπεϊν, μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνώντας να συνεργαστούν για την ανάπτυξη του διεθνούς Ολυμπιακού αθλητικού κινήματος και για τη συζήτηση επίκαιρων θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.

Η Brigitte Henriques, Πρόεδρος της CNOSF, και ο Ian Chesterman, Πρόεδρος της AOC, συμφώνησαν να εργαστούν μαζί σε πολλά θέματα όπως η καταπολέμηση του ντόπινγκ και της κακοποίησης στον αθλητισμό, η χρήση του αθλητισμού ως εργαλείου για την υγεία και την ευημερία, οι βέλτιστες πρακτικές στον τομέα της στρατηγικής μάρκετινγκ και η διοργάνωση μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων.

Αυτό το μνημόνιο συνεργασίας θα επιτρέψει επίσης την προώθηση ανταλλαγών σχετικά με προπονητικά θέματα μεταξύ γαλλικού και αυστραλιανού αθλητισμού και την υποστήριξη καινοτόμων προγραμμάτων υψηλής απόδοσης, ιδίως στην έρευνα της αθλητικής επιστήμης.

Ηδη έχει ήδη ξεκινήσει κοινή δουλειά για ένα πρόγραμμα σύνδεσης γαλλικών και αυστραλιανών σχολείων. Αυτό θα διεξαχθεί πριν από τους Αγώνες του Παρισιού 2024.