Η Ισπανική Ολυμπιακή Επιτροπή και το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Μούρθια ανανέωσαν τη συνεργασία τους

Μνημόνιο συνεργασίας της Oλυμπιακής Επιτροπής της Γαλλίας και της Αυστραλιανής Ολυμπιακής Επιτροπής
7 Μαΐου, 2023
O Oλυμπιονίκης της Αθήνας το 2004 Vanderlei de Lima επισκέφτηκε την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή
12 Μαΐου, 2023

Η María Dolores García, Πρόεδρος του Καθολικού Πανεπιστημίου της Μούρθια (UCAM) και ο Alejandro Blanco, Πρόεδρος της Ισπανικής Ολυμπιακής Επιτροπής υπέγραψαν τη συμφωνία που συνεχίζει το έργο που επιτελούν και τα δύο ιδρύματα υπέρ του ισπανικού αθλητισμού, συγκεκριμένα για τους αθλητές που συνδυάζουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση με την αθλητική σταδιοδρομία.

Η κολυμβήτρια Mireia Belmonte, οι αθλητές του κανό David Cal και Saúl Craviotto, η αθλήτρια του μπάντμιντον Carolina Marín, η αρσιβαρίστρια Lydia Valentin και η καρατέκα Sandra Sánchez είναι μόνο μερικά παραδείγματα των περισσότερων από σαράντα αθλητών Ολυμπιακών, Παραολυμπιακών και ελίτ που έδωσαν το παρών στην εκδήλωση της ανανέωσης της συνεργασίας μεταξύ της Ισπανικής Ολυμπιακής Επιτροπής και του Καθολικού Πανεπιστημίου της Μούρθια.

Αυτός ο στόχος ήταν ζωτικής σημασίας για τον José Luis Mendoza, ιδρυτή του UCAM, ο οποίος πέθανε τον περασμένο Ιανουάριο και τιμήθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. «Ο José Luis ήταν ένας σεισμός αδύνατο να ελεγχθεί και ένας ηγέτης παγκόσμιας κλάσης. Μας δίδαξε ότι τα πράγματα που κάνετε για τους άλλους είναι αυτά που διαρκούν», είπε ο Πρόεδρος Alejandro Blanco, ο οποίος τόνισε επίσης τη σημασία της διατήρησης της εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο ιδρυμάτων: «Εναπόκειται σε εμάς να ζήσουμε και να αυξήσουμε την κληρονομιά που μας άφησε ο Alejandro Blanco. Είθε να μην εξαφανιστεί ποτέ αυτή η κληρονομιά και να τον θυμόμαστε για πάντα.”