ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΑΡΑΓΟΝΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ 2018
8 Δεκεμβρίου, 2016
Μεσογειακοί Αγώνες Οράν 2021: Ουδέτερο Ισοζύγιο Άνθρακα
10 Φεβρουαρίου, 2017

Το 2016, ολυμπιακή χρονιά, τελείωσε. Η Δ.Ε.Μ.Α. χαιρετίζει τα πολυάριθμα μετάλλια που κέρδισαν οι χώρες της Μεσογείου. Είμαστε πολύ περήφανοι και θα θέλαμε να εκφράσουμε για άλλη μια φορά τα θερμά μας συγχαρητήρια στις εν λόγω Ολυμπιακές Επιτροπές.

Δυστυχώς, η λεκάνη της Μεσογείου παραμένει χώρος μεγάλων αναταραχών: πόλεμοι, συγκρούσεις και ανθρωπιστικές τραγωδίες με μια αδιάκοπη ροή μεταναστών που διασχίζουν τη θάλασσα με αυτοσχέδια μέσα, διακινδυνεύοντας την ίδια τη ζωή τους. Η φυγή αποτελεί για πάρα πολλούς ανθρώπους το έσχατο μέσο επιβίωσης. Η Δ.Ε.Μ.Α. εκτιμά δεόντως τις δράσεις που έχουν αναληφθεί στην περιοχή, με επιμονή και γενναιοδωρία, από όλες τις ανθρωπιστικές οργανώσεις προκειμένου να εξασφαλίσουν μέσα επιβίωσης και να δώσουν ελπίδα.

Η οικονομική κρίση και τα πολιτικά, κυρίως, προβλήματα έχουν επηρεάσει σχεδόν όλες τις χώρες της Μεσογείου προκαλώντας ένα κύμα ύφεσης που δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστες ούτε τις αθλητικές διοργανώσεις. Μια από τις σημαντικότερες συνέπειες για τη Δ.Ε.Μ.Α. ήταν η αναβολή για ένα χρόνο της 18ηςδιοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για το 2017 στην Ταραγόνα της Ισπανίας. Πρόκειται για μία απόλυτα νόμιμη απόφαση της ισπανικής Οργανωτικής Επιτροπής (Ο.Ε.Μ.Α.) που δεσμεύεται για μια διοργάνωση εφάμιλλη της ισπανικής παράδοσης αριστείας και σύμφωνα με τα κριτήρια που θέτει η Δ.Ε.Μ.Α. Οι μεσογειακές ΕΟΕ έδειξαν μεγάλη κατανόηση και υποδειγματική αλληλεγγύη στο θέμα αυτό και θα πρέπει να παραμείνουν σε εγρήγορση ώστε να εξασφαλιστεί η βέλτιστη συμμετοχή στους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταραγόνα 2018.

Μετά από μια μακρά απουσία από τη νότια ακτή της Μεσογείου, οι Μεσογειακοί Αγώνες θα διεξαχθούν το 2021 στο Οράν. Από την πλευρά της, η Ο.Ε.Μ.Α. έχει ξεκινήσει τις προετοιμασίες και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Η Δ.Ε.Μ.Α. θα είναι στο πλευρό της ανά πάσα στιγμή για την επιτυχία των Αγώνων.

Το 2017, μόνο μία μεσογειακή πόλη παραμένει υποψήφια για τη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024. Οι καλύτερες ευχές μας για επιτυχία συνοδεύουν την υποψηφιότητα του Παρισιού.

Το 2017, το Σαν Μαρίνο θα φιλοξενήσει τους 17ους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης και είμαστε σίγουροι ότι θα έχουν μεγάλη επιτυχία.

Αγαπητοί φίλοι της Μεσογείου, αθλητές και αθλητικά στελέχη, σας ευχόμαστε ένα εξαιρετικό έτος 2017, γεμάτο αθλητικές επιτυχίες.

Ευελπιστούμε επίσης ότι το νέο έτος θα φέρει περισσότερη γαλήνη, αδελφοσύνη και ειρήνη στην περιοχή της Μεσογείου.