Μεσογειακοί Αγώνες Οράν 2022: η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε σε γιορτινή ατμόσφαιρα

O Tυνήσιος Mellouli και η Ελληνίδα Ψάρρα προκρίθηκαν για 6η φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες
22 Ιουνίου, 2021
H Oλυμπιακή Ημέρα γιορτάστηκε στο Μαυροβούνιο
29 Ιουνίου, 2021

Μια λαμπρή τελετή με διάφορες δραστηριότητες έγινε στο Οράν για να σηματοδοτήσει την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για την 19η έκδοση των Μεσογειακών Αγώνων που έχει προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2022.

Ο εορτασμός αυτής της εκδήλωσης, που έκανε η Οργανωτική Επιτροπή (COJM) σε συνεργασία με διάφορους εταίρους και υπό την προεδρία του Βαλή του Οράν, Messaoud Djari, πραγματοποιήθηκε κυρίως στην εσπλανάδα στον κήπο Sidi M’hamed, όχι μακριά από την Λεωφόρο του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού.

Περίπου 300 άτομα συμμετείχαν σε διάφορες δραστηριότητες που είχαν προγραμματιστεί για την περίσταση, παρουσία ενός μεγάλου κοινού που το αποτελούσαν κυρίως οικογένειες και νέοι.

Το σήμα για την έναρξη των εκδηλώσεων δόθηκε το πρωί με το «κυνήγι θησαυρού», μια δραστηριότητα που διοργανώθηκε από την «ένωση Αλγερικών Νομάδων» σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή με στόχο την ανάδειξη της κληρονομιάς του Οράν και της αθλητικής κουλτούρας της Αλγερίας.

Η επίσημη έναρξη της τελετής πραγματοποιήθηκε στις 4.30 μ.μ. με δραστηριότητες από τοπικούς χορευτές, μαζορέτες και φιλαρμονικές μπάντες. Συγχρόνως, πραγματοποιήθηκαν εκθέσεις χειροτεχνίας και έκθεση παλαιών αυτοκινήτων.

Από αθλητικής πλευράς, διοργανώθηκαν τουρνουά μπάσκετ και πινγκ-πονγκ και ήταν ανοιχτά στο κοινό μαζί με επιδείξεις ξιφασκίας, πάλης, καράτε, τζούντο και ταεκβοντό.

Η Εταιρία Λιμένος του Οράν συνέβαλε στην τελετή, πραγματοποιώντας μια επίδειξη με σκάφη στο λιμάνι του Οράν μπροστά σε εκατοντάδες πολίτες που στέκονταν μπροστά στη θάλασσα.