Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Κοσόβου συνάντησε το Εκτελεστικό Γραφείο της ΔΕΜΑ

H επίσκεψη της ΔΕΜΑ στον Υπουργό Αθλητισμού του Κοσόβου
8 Δεκεμβρίου, 2022
Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Η Κροατία προκρίθηκε στα ημιτελικά μετά τη νίκη επί της Βραζιλίας
10 Δεκεμβρίου, 2022

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Κοσόβου κα Vjosa Osmani-Sadriu καλωσόρισε τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου της ΔΕΜΑ στο Προεδρικό Γραφείο και συγκεκριμένα τον Πρόεδρο κ. Davide Tizzano, τον Γενικό Γραμματέα κ. Ιάκωβο Φιλιππούση τους Αντιπροέδρους κ. Mehrez Boussayene και κ. Bernard Amsalem, τον Ταμία Γιώτη Ιωαννίδη και τον Επίτιμο Πρόεδρο κ. Amar Addadi, την παραμονή της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΕΜΑ στην Πρίστινα.

Μαζί τους ήταν ο Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής του Κοσόβου κ. Ismet Krasniqi και ο Γενικός Γραμματέας κ. Besim Aliti.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Κοσόβου ευχαρίστησε τα μέλη της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων για την επίσκεψη στη χώρα της, αναφέρθηκε στον αγώνα για ανεξαρτησία που έκανε το Κόσοβο και στην αγάπη του λαού του Κοσόβου για τον αθλητισμό.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΜΑ Davide Tizzano εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την Πρόεδρο για την ευγενική της πρόσκληση προς τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου και αναφέρθηκε στους Μεσογειακούς Αγώνες που αποτελούν τον συνδετικό κρίκο των 26 χωρών – μελών της ΔΕΜΑ.

Ο Γενικός Γραμματέας Ιάκωβος Φιλιππούσης τόνισε ότι η λεκάνη της Μεσογείου, λόγω της Αρχαίας Ολυμπίας στην Ελλάδα, είναι η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και κάλεσε την Πρόεδρο να επισκεφθεί την Ελλάδα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με την ευκαιρία των Μεσογειακών Beach Games στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στο τέλος της συνάντησης πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή δώρων με τον Πρόεδρο Davide Tizzano προσφέροντας στhν Πρόεδρο ένα αντίγραφο ελιάς, σύμβολο ειρήνης και συνεργασίας.