
Υπό την Υψηλή Αιγίδα της ΔΟΕ οι Mεσογειακοί Αγώνες Τaranto 2026
30 Ιουνίου 2026
Για πρώτη φορά στην ιστορία έργα συντήρησης και αναβάθμισης του Παναθηναϊκού Σταδίου από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή
2 Ιουλίου 2026Η Πορτογαλική Ολυμπιακή Επιτροπή (COP) φιλοξένησε την τελετή υπογραφής των συμβάσεων του δεύτερου προγράμματος χρηματοδότησης για την πρόσληψη Εθνικών Τεχνικών Διευθυντών και Αθλητικών Διευθυντών από τις Εθνικές Αθλητικές Ομοσπονδίες.
Κατά την έναρξη της τελετής, ο Πρόεδρος της Πορτογαλικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Fernando Gomes, υπογράμμισε τη σημασία της πρωτοβουλίας για την ενίσχυση της οργανωτικής ικανότητας των Ομοσπονδιών και την περαιτέρω ανάπτυξη ολοένα και πιο καταρτισμένων τεχνικών και διοικητικών δομών.
«Αν κατά την πρώτη φάση αυτής της πρωτοβουλίας θέσαμε τις βάσεις για μια διαδικασία μετασχηματισμού, σήμερα συνεχίζουμε με την ίδια δέσμευση. Το πρόγραμμα έχει έναν πολύ σαφή στόχο: να συμβάλει ακόμη περισσότερο στην επαγγελματοποίηση των Ομοσπονδιών», δήλωσε ο Πρόεδρος της COP.
Στο πλαίσιο του δεύτερου αυτού προγράμματος χρηματοδότησης, 18 Εθνικές Αθλητικές Ομοσπονδίες έλαβαν στήριξη, η οποία επέτρεψε την πρόσληψη εννέα Εθνικών Τεχνικών Διευθυντών (επτά άνδρες και δύο γυναίκες) και 14 Αθλητικών Διευθυντών (δέκα άνδρες και τέσσερις γυναίκες), ενισχύοντας περαιτέρω τις δομές τους μέσω της στελέχωσής τους με εξειδικευμένους επαγγελματίες.
Κατά την πρώτη φάση του προγράμματος, για την οποία οι σχετικές συμβάσεις υπογράφηκαν τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, συνολικά 25 Εθνικές Αθλητικές Ομοσπονδίες είχαν επωφεληθεί από το πρόγραμμα στήριξης.
