Η παρουσίαση στο Oran των Μεσογειακών Αγώνων «Taranto 2026»

Ο Πρόεδρος της ΔΕΜΑ Davide Tizzano απένειμε τα πρώτα μετάλλια των Μεσογειακών Αγώνων
26 Ιουνίου, 2022
Οι εκλογές της Επιτροπής Αθλητών της ΔΕΜΑ ξεκίνησαν στο Μεσογειακό Χωριό
28 Ιουνίου, 2022

Η εικοστή διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων, μετά από τέσσερα χρόνια στο Τaranto, παρουσιάστηκε στην Casa Italia στο Oran. Ο Γενικός Γραμματέας της CONI, Carlo Mornati δήλωσε: «Είναι τιμή να σας φιλοξενώ εδώ στην Casa Italia, τον οίκο φιλοξενίας που μας συνοδεύει στις εκδηλώσεις μας σε όλο τον κόσμο. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή να φιλοξενούμε τους Αγώνες στο Taranto το 2026. Πιστεύω επίσης ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τις μεσογειακές χώρες να κάνουν αυτή τη διοργάνωση να μεγαλώσει. Δεν θα είναι απλώς ένα αθλητικό γεγονός, αλλά μια ευκαιρία να επισκεφθείτε την Ιταλία και την Απουλία».

Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων, Davide Tizzano τόνισε τη σημασία της διοργάνωσης. «Έχουμε μια μεγάλη πρόκληση μπροστά μας και μόλις τελειώσουν αυτοί οι Αγώνες στο Oran θα αρχίσουμε να δουλεύουμε για την επόμενη διοργάνωση. Είμαστε αισιόδοξοι για το Taranto και είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος και η πόλη είναι ενθουσιασμένοι που θα φιλοξενήσουν τους Αγώνες. Θέλουμε να διοργανώσουμε μια από τις καλύτερες εκδόσεις των Μεσογειακών Αγώνων. Ευχαριστώ τον Mattia Giorno, που εκπροσωπεί εδώ τον Δήμο του Τaranto και τον Carlo Mornati. Την ίδια χρονιά, η Ιταλία φιλοξενεί τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Μιλάνo-Κορτίνα και τους Μεσογειακούς Αγώνες και η χώρα θα επιδείξει την ικανότητά της να πραγματοποιήσει τέτοιου είδους εκδηλώσεις».

Η Ιταλία πρόκειται να διοργανώσει τους Μεσογειακούς Αγώνες για τέταρτη φορά στην ιστορία και είναι η δεύτερη φορά στην Απουλία μετά από 29 χρόνια (Μπάρι 1997). “Είμαι ευγνώμων για τη φιλοξενία της CONI και τη βοήθεια που μας προσφέρουν για την οργάνωση – είπε ο Elio Sannicandro, γενικός διευθυντής της Οργανωτικής Επιτροπής του Taranto 2026 – ευχαριστώ τη ΔΕΜΑ και τον Πρόεδρό της Davide Tizzano. Είμαστε περήφανοι που δείξαμε τι προετοιμάζουμε για αυτήν την έκδοση των Αγώνων. Θέλουμε να βοηθήσουμε στην ανοικοδόμηση του μέλλοντος του Τaranto και το πιο σημαντικό είναι ότι εργαζόμαστε μαζί: η πόλη του Taranto, η Περιφέρεια της Απουλίας, η CONI και η κυβέρνηση και ελπίζω ότι αυτή η διοργάνωση είναι πολύ σημαντική για ολόκληρη τη χώρα και επανασυνδέει την ειρήνη μεταξύ των χωρών της Μεσογείου».