Η Ολυμπιακή Φλόγα προς επίδειξη στο Ολυμπιακό Μουσείο του Τόκιο

Η Ολυμπιακή Επιτροπή του Αγίου Μαρίνου δημοσίευσε οδηγό απαγορευμένων ουσιών για τους αθλητές
28 Αυγούστου, 2020
«Οι 2οι Μεσογειακοί Beach Games ήταν μία επιτυχημένη διοργάνωση»
1 Σεπτεμβρίου, 2020

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα επιδειχθεί δημόσια στο Ολυμπιακό Μουσείο της Ιαπωνίας στο Τόκιο, από την 1η Σεπτεμβρίου. Το φως παραδόθηκε κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που ετοίμασε η Οργανωτική Επιτροπή του Τόκιο 2020. Θα παραμείνει εκεί μέχρι την 1η Νοεμβρίου.

«Υπήρχε μεγάλο δράμα γύρω από την παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας, αλλά ξεπεράσαμε διάφορες δυσκολίες, όπως ακριβώς οι αθλητές του στίβου πρέπει να ξεπεράσουν τα εμπόδια και τώρα εκτίθεται εδώ», δήλωσε ο Πρόεδρος του «Τόκιο 2020» Mori Yoshiro. «Η Φλόγα θα μεταφερθεί κατά σειρά από περίπου 10.000 λαμπαδηδρόμους το επόμενο έτος. Θα τη χρησιμοποιήσουμε για να ανάψει ο βωμός στην Τελετή Εναρξης και να διασφαλίσουμε ότι οι αγώνες του Τόκιο 2020 θα γνωρίσουν μεγάλη επιτυχία. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη για να γίνουν ασφαλείς αγώνες».

Μετά την αναβολή των αγώνων του Τόκιο 2020, η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραμείνει για χρόνο ρεκόρ στη χώρα υποδοχής. Η Φλόγα άναψε στην Αρχαία Ολυμπία νωρίτερα αυτό το έτος και ταξίδεψε από την Ελλάδα στην Ιαπωνία. Αυτή η έκθεση θα είναι μια πολύτιμη ευκαιρία να διαδοθούν περαιτέρω τα Ολυμπιακά ιδανικά, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει την ευαισθητοποίηση για τους Αγώνες του Τόκιο 2020.