Η Ολυμπιακή Φλόγα για το Πεκίνο 2022 άναψε στην Αρχαία Ολυμπία

Davide Tizzano: Ενας Ολυμπιονίκης στο τιμόνι της ΔΕΜΑ
15 Οκτωβρίου, 2021
Η Αλβανική Ολυμπιακή Επιτροπή γιόρτασε με πρόσφυγες την Ολυμπιακή Ημέρα
20 Οκτωβρίου, 2021
Όλα

[346771] ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ / ILIALIVE.GR/EUROKINISSI

Η Ολυμπιακή φλόγα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Πεκίνο 2022 άναψε στην Αρχαία Ολυμπία, στην Ελλάδα και σηματοδότησε την έναρξη του ταξιδιού της στην Κίνα, όπου σε λίγο περισσότερο από 100 ημέρες, θα ξεκινήσουν οι Αγώνες.

Ως σύμβολο ειρήνης, ενότητας και αλληλεγγύης, η Ολυμπιακή Φλόγα θα μεταφέρει τις αξίες του Ολυμπισμού σε όλους εκείνους που θα την βλέπουν στο ταξίδι της. Η φλόγα θα ανεβάσει την προσδοκίας στους οπαδούς του Ολυμπισμού που είναι πρόθυμοι να παρακολουθήσουν τα καλύτερα αστέρια των χειμερινών αθλημάτων στον κόσμο εν δράσει, ενώ παράλληλα θα εμπνεύσει χιλιάδες αθλητές που κάνουν τις τελευταίες τους προετοιμασίες για αυτούς τους Αγώνες.

Λόγω των μέτρων προστασίας για τον COVID-19, η τελετή στην Ολυμπία πραγματοποιήθηκε υπό αυστηρά μέτρα, με μόνο μια μικρή αντιπροσωπεία να είναι παρούσα. Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Τόμας Μπαχ, και αρκετοί καλεσμένοι ήταν παρόντες, δείχνοντας την αλληλεγγύη τους στους Αγώνες του Πεκίνου 2022.

Μεταξύ αυτών ήταν η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΔΟΕ · και ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Πεκίνο 2022, Juan Antonio Samaranch. Επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας ήταν ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ,  ειδικός εκπρόσωπος και Αντιπρόεδρος του «Πεκίνο 2022» και Αντιπρόεδρος της κινεζικής Ολυμπιακής Επιτροπής Yu Zaiqing.

Η τελετή φιλοξενήθηκε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ Σπύρο Καπράλο. Παρόντες ήταν επίσης ο Γενικός Γραμματέας της ΔΕΜΑ Ιάκωβος Φιλιππούσης και ο Δήμαρχος Ολυμπίας, Γεώργιος Γεωργιόπουλος.

Η παραδοσιακή τελετή, που πραγματοποιήθηκε κοντά στο Ναό της Ηρας, γιορτάζει την ελληνική κληρονομιά των Ολυμπιακών Αγώνων, συνδέοντας τους σύγχρονους Αγώνες με την ιστορική τους προέλευση. Αφού άναψε η Ολυμπιακή φλόγα από την Πρωθιέρεια, ξεκίνησε το ταξίδι της με τον Έλληνα σκιέρ Ιωάννη Αντωνίου, που είχε αναλάβει το ρόλο του πρώτου λαμπαδηδρόμου για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι 2014.

Η Φλόγα στη συνέχεια πέρασε στον Κινέζο Ολυμπιονίκη Li Jiajun, νικητή πέντε μεταλλίων στο πατινάζ ταχύτητας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1998, 2002 και 2006 (δύο ασημένια και τρία χάλκινα μετάλλια). Μετά την τελετή, η Ολυμπιακή φλόγα θα μεταφερθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας, όπου στις 19 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παράδοση στην Οργανωτική Επιτροπή του Πεκίνου 2022 με την αναχώρηση της Φλόγας για την Κίνα.