Η Matera μετρά αντίστροφα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 με την έκθεση “Road to Tokyo”

Οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες «Πάτρα 2019» σε αριθμούς
11 Σεπτεμβρίου, 2019
O Πρωθυπουργός της Ελλάδας παρακολούθησε τους αγώνες του Davis Cup
13 Σεπτεμβρίου, 2019

Eκθεση για τον εορτασμό του ενός χρόνου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020» εγκαινιάστηκε στην πόλη Matera της Ιταλίας στις 24 Ιουλίου. Η πόλη της Νότιας Ιταλίας, την οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όρισε ως την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2019, φιλοξένησε την έκθεση “Road to Tokyo” από τις 24 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου.

Ένας από τους τρεις εκθεσιακούς χώρους ήταν αφιερωμένος στις δάδες των Ολυμπιακών Αγώνων οι οποίες δόθηκαν από την Ιταλική Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Όλες οι Δάδες των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων, από το Βερολίνο το 1936 και μετά, καθώς και από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς που έγιναν στην Ιταλία, Cortina 1956 και Torino 2006 εκτέθηκαν.

Στο ιαπωνικό μέρος της έκθεσης, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να μετρηθούν με μέρος του εξοπλισμού που θα χρησιμοποιηθεί στο Τόκιο το 2020, συμπεριλαμβανομένου του ύψους της Ολυμπιακής Καταδυτικής Πλατφόρμας (10 μέτρα), του στεφανιού της καλαθοσφαίρισης (3.05 μέτρα) και του διχτιού στο βόλεϊ ( 2,60 μέτρα).

Αθλητικός εξοπλισμός από Παραολυμπιακούς Αγώνες ήταν επίσης διαθέσιμος για τους επισκέπτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με τις μασκότ των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων μασκότ, με το τεράστιο Ολυμπιακό Στάδιο στο Τόκιο να χρησιμεύει ως σκηνικό.