Οι λεπτομέρειες των Τελετών της Ολυμπιακής Φλόγας

Η ΔΕΜΑ θέλει οι Μεσογειακοί Αγώνες στο Οράν να αποτελέσουν «το πεδίο για την ανανέωση των Αγώνων»
Φεβρουάριος 25, 2020
To Tόκυο παρουσίασε κινούμενα πικτογράμματα
Φεβρουάριος 27, 2020

Οι Έλληνες διοργανωτές της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας  για το Τόκιο 2020 στην Αρχαία Ολυμπία τον επόμενο μήνα ανακοίνωσαν όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τις τελετές της Ολυμπιακής Φλόγας. Η Ολυμπιακή Φλόγα, σύμβολο παγκόσμιας ειρήνης και αθλητισμού, θα ανάψει στον τόπο που γεννήθηκαν στην αρχαιότητα οι Ολυμπιακοί Αγώνες στις 12 Μαρτίου και θα ακολουθήσει μία εφταήμερη Λαμπαδηδρομία στην Ελλάδα και θα ακολουθήσει η Τελετή Παράδοσης στην Αθήνα, της Φλόγας στην ιαπωνική αποστολή στις 19 Μαρτίου.

Στη συνέχεια θα διεξαχθεί η Λαμπαδηδρομία που θα ολοκληρωθεί στην Τελετή Εναρξης των Αγώνων στο Τόκιο στις 24 Ιουλίου. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση με ελληνική εταιρεία διαχείρισης κινδύνων για την υγεία, για να είναι έτοιμη «σε περίπτωση που συμβεί κάτι».

«Σχετικά με το θέμα που αντιμετωπίζουμε όλοι σήμερα, τον κοροναϊό, παίρνουμε μια σειρά μέτρων. Θα κάνουμε ό, τι είναι ανθρωπίνως δυνατό να μην έχουμε καθόλου προβλήματα κατά τη διάρκεια της Λαμπαδηδρομίας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας Σάκης Βασιλειάδης σε δημοσιογράφους, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.