Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή βράβευσε τον Κυριάκο Ιωάννου

H 113η επέτειος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Σερβίας
16 Μαρτίου, 2023
Το συνέδριο «Γυναίκες στον αθλητισμό» της Ολυμπιακής Επιτροπής του Μαυροβουνίου
19 Μαρτίου, 2023

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή απένειμε στον αθλητή του άλματος εις ύψους Κυριάκο Ιωάννου την ανώτατη τιμητική διάκριση του. Ο Ιωάννου  που ανακοίνωσε πρόσφατα το τέλος της αγωνιστικής του καριέρας, πρόσφερε πολλές επιτυχίες στον κυπριακό αθλητισμό.

Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου το 2007 και το ασημένιο στην ίδια διοργάνωση δύο χρόνια αργότερα. Κατέκτησε χρυσά μετάλλια στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2005 και του 2009 ενώ πήρε το χάλκινο μετάλλιο στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας το 2006 και το ασημένιο το 2014. Επίσης, συμμετείχε τέσσερις φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες από το 2004 έως το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο όπου κατετάγη στην 7η θέση.

O Κυριάκος Ιωάννου, ευχαρίστησε την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή για το βραβείο: «Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά να σε θυμούνται και να σε βραβεύουν μετά το τέλος της αθλητικής καριέρας. Έχω απολαύσει αυτό που έκανα τόσα χρόνια και είμαι περήφανος για το τι έχω πετύχει. Θα ήθελα να πω στους νέους αθλητές να αγαπούν αυτό που κάνουν και να συνεχίσουν να εργάζονται σκληρά, ανεξάρτητα από το αν έρχονται μεγάλες επιτυχίες ή όχι».