Η Ivana Spanovic και ο Novak Djokovic οι καλύτεροι αθλητές της Σερβίας το 2023

Η ΔΕΜΑ και οι Δήμοι Portimão & Lagoa υπέγραψαν τη σύμβαση για τους Μεσογειακούς Beach Games 2027
19 Φεβρουαρίου, 2024
Η Βοσνία – Ερζεγοβίνη γιόρτασε την 40ή επέτειο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 1984
21 Φεβρουαρίου, 2024

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο άλμα εις μήκος Ivana Spanovic και ο νούμερο ένα τενίστας στον κόσμο Novak Djokovic αναδείχθηκαν καλύτεροι αθλητές της Σερβίας για το 2023 από την Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας.

Η Spanovic έλαβε αυτή την αναγνώριση για τέταρτη φορά στην καριέρα της και o Djokovic για 10η φορά.

 

Στα ομαδικά αθλήματα, καλύτερος αθλητής είναι ο παίκτης μπάσκετ Strahinja Stojacic, οι πρωταθλητές Ευρώπης και κόσμου στο μπάσκετ είναι η καλύτερη ομάδα ανδρών, ενώ οι Δευτεραθλήτριες Ευρώπης στο βόλέϊ είναι η καλύτερη γυναικεία ομάδα.

Το έπαθλο “Bobana Momcilovic Velickovic” για την πιο επιτυχημένη νεαρή αθλήτρια πήγε στην Angelina Topic και καλύτερος προπονητής είναι ο Goran Obradovic, ο προπονητής της Ivana Spanovic. Το τρόπαιο “Olympic Heart – General Djukic” απονεμήθηκε στον μπασκετμπολίστα Borisa Simanic, ο οποίος έμεινε χωρίς νεφρό λόγω τραυματισμού στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ της FIBA ​​2023 στη Μανίλα.

Εκτός από την ηγεσία της Ολυμπιακής Επιτροπής της Σερβίας, στην τελετή που έγινε στη Βουλή της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Σερβίας συμμετείχαν ο Υπουργός Αθλητισμού Zoran Gajic, ο πρώτος Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ivica Dacic, ο Υπουργός Παιδείας Slavica Djukic Ντεγιάνοβιτς, o Πρόεδρος της Αθλητικής Eνωσης της Σερβίας Davor Stefanek, ο προπονητής μπάσκετ Svetislav Pesic και άλλοι.

Ο Πρόεδρος της Σερβικής Ολυμπιακής Επιτροπής Bozidar Maljkovic είπε: «Πέρυσι, οι αθλητές μας κέρδισαν πολλά μετάλλια και τρόπαια. Θέλω όμως να τονίσω ότι τα μετάλλια και τα τρόπαια δεν είναι οι μόνοι δείκτες για το πού βρίσκεται ο αθλητισμός μας, αλλά και ένας μεγάλος αριθμός διεθνών διοργανώσεων που έγιναν με επιτυχία στη χώρα μας, συμπεριλαμβανομένων παγκοσμίων και ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Αυτό δείχνει ότι οι εργαζόμενοι μας στον αθλητισμό είναι από τους καλύτερους στον κόσμο».