Η Ισπανική Ολυμπιακή Επιτροπή έλαβε το Βραβείο Βιώσιμων Ταξιδιών της ΔΟΕ

To Cascais θα φιλοξενήσει τη Γενική Συνέλευση της ANOC το 2024
27 Οκτωβρίου, 2023
Οι ΕΟΕ της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης
2 Νοεμβρίου, 2023

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) ανακοίνωσε τους νικητές των πρώτων βραβείων Climate Action , τιμώντας αθλητές, Διεθνείς Ομοσπονδίες (IF) και Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές (NOC) για τις προσπάθειές τους για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Η ΔΟΕ δημιούργησε τρεις κατηγορίες βραβείων, βιώσιμα ταξίδια, καινοτομία και υπεράσπιση των αθλητών και έλαβε περισσότερες από 70 αιτήσεις από όλο το Ολυμπιακό Κίνημα. Ο Βρετανός ξιφομάχος Marcus Mepstead κέρδισε το βραβείο βιώσιμων ταξιδιών στην κατηγορία αθλητών και η World Sailing με την Ισπανική Ολυμπιακή Επιτροπή κέρδισαν το βραβείο στην κατηγορία IF και στην κατηγορία NOC αντίστοιχα.

Από τότε που ανέπτυξε τη στρατηγική της για τη βιωσιμότητα, η Ισπανική Ολυμπιακή Επιτροπή έχει επικεντρωθεί στα ταξίδια ως μία από τις βασικές γραμμές δράσης της. Αυτό περιλάμβανε την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας με τη χρήση ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων από τον Παγκόσμιο Ολυμπιακό Συνεργάτη Toyota και την ιεράρχηση της χρήσης τρένων για τα εσωτερικά ταξίδια του προσωπικού. Το προσωπικό της NOC έχει επίσης αυξήσει τη χρήση διαδικτυακών συναντήσεων, όποτε είναι δυνατόν.

Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Τhomas Bach απένειμε το Βραβείο Climate Action της ΔΟΕ στον Alejandro Blanco, Πρόεδρο της Ισπανικής Ολυμπιακής Επιτροπής κατά τη διάρκεια της 52ης Γενικής Συνέλευσης των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών (EOC), που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας.