Η εθνική συνάντηση των Ολυμπιακών Ελπίδων της Πορτογαλίας

Ο νέος ρόλος της Επιτροπής Αθλητών της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής
23 Ιανουαρίου, 2024
H Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή βράβευσε τους καλύτερους αθλητές του 2023
26 Ιανουαρίου, 2024

Στο Αθλητικό Κέντρο Rio Maior πραγματοποιήθηκε η 4η ετήσια εθνική συνάντηση των Ολυμπιακών Ελπίδων της Πορτογαλίας, με την παρουσία 99 αθλητών και 52 προπονητών από 19 αθλητικές ομοσπονδίες.

Καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες, ο δήμαρχος του Rio Maior, Filipe Santana Dias, τόνισε «την τιμή και την ευθύνη» να φιλοξενήσει την 4η έκδοση της εθνικής συνάντησης.

Ο Γενικός Γραμματέας της Πορτογαλικής Ολυμπιακής Επιτροπής, José Manuel Araújo, απευθύνθηκε στους αθλητές και τους κάλεσε να «νιώσουν αυτό το Σαββατοκύριακο ως την αρχή του ταξιδιού προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες και να ζήσουν αυτό που είναι το Ολυμπιακό πνεύμα».

Την πρώτη μέρα της διοργάνωσης, η πέντε φορές Olympian και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στο βάδην, Susana Feitor και ο Rui Jorge, εθνικός προπονητής ποδοσφαίρου κάτω των 21 ετών, μίλησαν σε προπονητές και αθλητές για τις εμπειρίες τους και μοιράστηκαν τις γνώσεις τους. Η Inês Henriques, Olympian στο βάδην και ο προπονητής της Jorge Miguel, ήταν οι ομιλητές στην τελευταία σύνοδο της συνάντησης.