Η ΕΟΕ και η Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα ανανέωσαν το σύμφωνο συνεργασίας για την προώθηση των Ο.Α. «Παρίσι 2024»

Η προετοιμασία και τα μπόνους των Μαροκινών Αθλητών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024»
4 Νοεμβρίου, 2022
Επιλέξτε τη μασκότ των Μεσογειακών Beach Games  Ηράκλειο 2023
8 Νοεμβρίου, 2022

Υπεγράφη στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή η ανανέωση του συμφώνου συνεργασίας για την προώθηση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», την ανάδειξη της Ελληνικής Ολυμπιακής πολιτιστικής κληρονομιάς και την προώθηση της Γαλλικής γλώσσας.

Η συνεργασία ξεκίνησε το 2018 με ιδιαιτέρως θετικά αποτελέσματα και η ανανέωση υπεγράφη από τον Πρόεδρο της ΕΟΕ κ. Σπύρο Καπράλο, τον Πρέσβης της Γαλλίας, κο Patrick Maisonnave, τον Πρόεδρο της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, κο Γιώργο Αλικάκο και τον Σύμβουλο για θέματα Πολιτισμού της Γαλλικής Πρεσβείας και Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου, κο Nicolas Eybalin, παρουσία του Γενικού Γραμματέα της ΔΕΜΑ Ιάκωβου Φιλιππούση.

Το πρόγραμμα έχει σκοπό την προώθηση των αξιών του Ολυμπισμού, του πνεύματος αλληλοβοήθειας, της ανεκτικότητας της ενσωμάτωσης και της Γαλλοφωνίας. Η σύμπραξη των συγκεκριμένων φορέων στοχεύει επίσης στην ενθάρρυνση του εξειδικευμένου διαλόγου μεταξύ Ελλήνων και Γάλλων ειδημόνων του Ολυμπισμού και την ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού εθελοντισμού, σύμφωνα με το Ολυμπιακό πνεύμα που κληροδότησαν οι Δημήτριος Βικέλας και Πιερ Ντε Κουμπερτέν.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος τόνισε στην ομιλία του: «Το μνημόνιο αυτό εκφράζει την επιθυμία μας να συμβάλουμε με κάθε δυνατό τρόπο στην υλοποίηση μίας άρτιας διοργάνωσης και φυσικά την αμέριστη υποστήριξη μας προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η ΕΟΕ δεσμεύεται να εργαστεί από τώρα στο πλευρό σας, ώστε όλοι οι Έλληνες μαζί με το γαλλικό λαό να βιώσουν τα δυνατά συναισθήματα που αναμφίβολα θα προσφέρουν οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024. Μπορεί αυτό το μνημόνιο συνεργασίας να είναι απλώς ένα έγγραφο. Αλλά μαζί μπορούμε να το κάνουμε πράξη. Μια πράξη που θα βελτιώσει τις ζωές χιλιάδων νέων. Των νέων που αποτελούν το μέλλον και των δύο χωρών μας.»

Ο Πρέσβης της Γαλλίας, κος Patrick Maisonnave επισήμανε: «Οι Έλληνες διοργανώσατε άρτιους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004 και τώρα καλούμαστε εμείς οι Γάλλοι, 20 χρόνια μετά να πράξουμε το ίδιο. Πρέπει να επιτύχουμε μια διοργάνωση με παγκόσμια απήχηση η οποία θα συγκεντρώσει τους καλυτέρους αθλητές όλου του κόσμου παραμένοντας  πιστοί στα ιδεώδη του Ολυμπισμού. Αξίες που επιθυμούμε να αναδείξουμε Γάλλοι και Έλληνες μαζί, αξίες όπως η ισότητα, η γενναιοδωρία, η αδελφοσύνη, η αλληλεγγύη. Αυτές αποτελούν εξάλλου σημερινές σημαντικές αξίες για όλους μας. Θα ήθελα να εκφράσω την χαρά μου για την σημερινή ανανέωση του συμφώνου συνεργασίας, χάρη σε αυτό θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε στο άμεσο μέλλον κάποιες δράσεις για την προώθηση του αθλητισμού και των ολυμπιακών αξιών, με τις οποίες συνδεόμαστε τόσο στενά, απευθυνόμενοι στην νεολαία των δύο χωρών μας.»

Την εμπειρία που έχουν από την διοργάνωση του προγράμματος έως τώρα αλλά και τη συμμετοχή τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες, κατέθεσαν οι Ολυμπιονίκες Δημοσθένης Ταμπάκος, Εύη Μωραιτίδου και Βασίλης Πολύμερος.