
Το Χρυσό Αστέρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών στον Γενικό Γραμματέα της ΔΕΜΑ Ιάκωβο Φιλιππούση
24 Απριλίου, 2026Ιστορική ημέρα για την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ήταν η Δευτέρα 27 Απριλίου καθώς ξεκίνησαν τα έργα ανακατασκευής του Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου της Αθήνας, με τη σημαντική υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας.
Το συγκεκριμένο πρότζεκτ σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τις υδάτινες αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας, καθώς το κολυμβητήριο θα αναβαθμιστεί πλήρως ώστε να ανταποκρίνεται στα σύγχρονα διεθνή πρότυπα. Με την ολοκλήρωση των εργασιών, η εγκατάσταση θα αποτελέσει βασικό προπονητικό και αγωνιστικό κέντρο για τις εθνικές ομάδες υδατοσφαίρισης και κολύμβησης.
Η διάρκεια των εργασιών εκτιμάται σε 12 μήνες, μετά το πέρας των οποίων το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο θα είναι πλήρως έτοιμο να υποδεχθεί αθλητές και διοργανώσεις υψηλού επιπέδου.
Στην έναρξη των έργων, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Ισίδωρος Κούβελος τόνισε μεταξύ άλλων: «Βρισκόμαστε σε έναν χώρο εμβληματικό. Έναν χώρο που μπορεί για χρόνια να σιώπησε, αλλά ποτέ δεν έπαψε να ζει μέσα στη μνήμη, στην ιστορία και στην καρδιά μας: το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο της Αθήνας.
Σήμερα, μετά από περισσότερα από 14 χρόνια, ξαναδίνουμε ζωή σε έναν χώρο που συνδέθηκε με όνειρα, με προσπάθειες, με επιτυχίες. Σήμερα ανοίγουμε έναν νέο κύκλο. Μια νέα εποχή για τον υγρό στίβο και συνολικά για τον ελληνικό αθλητισμό.
Από την πρώτη ημέρα, η νέα διοίκηση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής δεν συμβιβάστηκε με την εγκατάλειψη αλλά έθεσε έναν ξεκάθαρο στόχο: να επενδύσουμε στις υποδομές που αξίζουν στους αθλητές μας. Θέσαμε ένα μεγάλο, φιλόδοξο, θα έλεγα, τριπλό στοίχημα: Να ξαναφέρουμε σε λειτουργία τις βασικές Ολυμπιακές υποδομές της χώρας. το Κωπηλατοδρόμιο στο Σχοινιά, το Παναθηναϊκό Στάδιο και το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο.
Σήμερα μπορούμε να πούμε με υπερηφάνεια ότι αυτό το στοίχημα γίνεται πράξη. Δεν ήταν εύκολο. Αλλά γίνεται. Και αυτό έχει σημασία!
Και συνεχίζουμε! Γιατί το όραμά μας δεν σταματά εδώ. Το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία σύγχρονων κοιτώνων για τους αθλητές και τις αθλήτριές μας στο Ολυμπιακό Στάδιο, ένας χώρος που θα στηρίζει καθημερινά την προσπάθειά τους.»
Τους αθλητές του υγρού στίβου εκπροσώπησαν ο Ολυμπιονίκης της κολύμβησης Απόστολος Χρήστου και η αρχηγός της Εθνικής ομάδας πόλο γυναικών, Ελευθερία Πλευρίτου.
Απόστολος Χρήστου: «Είχα προλάβει κι εγώ το κολυμβητήριο ανοιχτό κι εδώ έκανα τα πρώτα βήματα ως αθλητής. Εδώ έκανα την προετοιμασία μου για το παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων και το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων του 2014. O χώρος είναι εμβληματικός, το νέο είναι πραγματικά ευχάριστο και εύχομαι το 2027 να ξεκινήσουμε εδώ την προετοιμασία μας για το Λος Αντζελες, γιατί είναι πολύ σημαντικό να έχει μία στέγη ο υγρός στίβος.»
Ελευθερία Πλευρίτου: «Εδώ ξεκίνησε η πορεία μου στην Εθνική ομάδα με τις πρώτες προπονήσεις και ήταν πολύ ευχάριστα τα νέα που μου μετέφερε ο κ. Κούβελος ότι θα ξεκινήσουν τα έργα ανακατασκευής του. Ανυπομονούμε να προπονηθούμε εδώ και να δώσουμε αγώνες γιατί ξέρουμε ότι καλές συνθήκες που θα βρούμε στο νέο κολυμβητήριο θα μας βοηθήσουν τα μέγιστα στην προετοιμασία μας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες.»


(ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ / EUROKINISSI)


