Η ΔΕΜΑ εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για το θάνατο πρώην πρωταθλητή των Μεσογειακών Αγώνων Βασίλη Σεβαστή

Ο Ismet Krasniqi νέος Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής του Κοσόβου
7 Απριλίου, 2021
Η Τυνησία, η Αλγερία και η Αίγυπτος εξασφάλισαν 25 Ολυμπιακές θέσεις για το Τόκιο
9 Απριλίου, 2021

Ημέρα θλίψης για την αθλητική οικογένεια της Μεσογείου καθώς πέθανε σε ηλικία 72 ετών μετά από πολυήμερη νοσηλεία λόγω κορωνοϊού, ο Βασίλης Σεβαστής, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με την Ελλάδα στο δέκαθλο, στους Μεσογειακούς Αγώνες του 1971 στη Σμύρνη.

Ο Βασίλης Σεβαστής γεννήθηκε στις 27 Μαΐου του 1949 και ως αθλητής ξεχώρισε στο δέκαθλο. Υπήρξε καθηγητής φυσικής αγωγής, προπονητής στίβου και παράγοντας του αθλητισμού με πολλές ιδιότητες. σε διάφορα πόστα.

Μετά το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Βαλκανικούς Αγώνες που έγιναν στην ίδια πόλη. Το 1969 συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου.

Την περίοδο 1980-1983 ήταν προπονητής στίβου των σωματείων Ολυμπιάδα, ΕΑ Πατρών. Από το 1984 μέχρι το 1993 ήταν Τεχνικός Σύμβουλος Ανάπτυξης της Ελληνικής Ομοσπονδίας στίβου και Εθνικός Προπονητής.

Από το 1997 ήταν Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας στίβου και από το 2012 συνέχισε την προσφορά του, από τη θέση του Γενικού Γραμματέα, συνδέοντας το όνομα του με τις χρυσές εποχές του ελληνικού στίβου.

Διετέλεσε και μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής από το 2001 έως το 2012.

Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων Αmar Addadi και ο Γενικός Γραμματέας Ιάκωβος Φιλιππούσης εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για το θάνατο του Βασίλη Σεβαστή στην οικογένεια, τους οικείους και την οικογένεια του ελληνικού αθλητισμού.