Η δεύτερη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής για το Παρίσι 2024

Mία τοιχογραφία για τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες «Πάτρα 2019»
11 Ιουνίου, 2019
Συμφωνία του Οlympic Channel με τις ΕΟΕ για την live μετάδοση των Ευρωπαϊκών Αγώνων Minsk 2019
13 Ιουνίου, 2019

Μετά τη δεύτερη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής για το Παρίσι 2024, ο συντονιστής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής  εντυπωσιάστηκε από τα σχέδια του Παρισιού για τη δημιουργία Ολυμπιακών Αγώνων για όλη τη Γαλλία.

«Η δημιουργία μιας δημιουργικής και πρωτοποριακής εμπειρίας των Ολυμπιακών Αγώνων που να ωφελεί όλους είναι ο πυρήνας της αποστολής του Παρισιού για το 2024″, δήλωσε ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ Pierre-Olivier Beckers-Vieujant. «Το όραμα του Παρισιού 2024 ότι ο αθλητισμός μπορεί να αλλάξει τη ζωή είναι εμφανές σε πολλά από τα σχέδια, ειδικά σε ορισμένα όπως το Terre de Jeux 2024. Δηλαδή στην προσέγγιση της Οργανωτικής Επιτροπής για ένα ανοικτό και χωρίς αποκλεισμούς σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης και απασχόλησης, στην πρόταση να φιλοξενηθούν εκδηλώσεις με μαζική συμμετοχή στην εποχή των Αγώνων και τα φιλόδοξα σχέδια για την Ολυμπιακή Ημέρα. Κάθε ένα από αυτά αποτελεί σύμβολο για το πώς το Παρίσι 2024 ενώνει και εμπλέκει τη χώρα πίσω από τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες».

Σε αυτό το πνεύμα συνεργασίας η συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής έγινε στη Μασσαλία, η οποία και θα φιλοξενήσει τους ιστιοπλοϊκούς και τους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Στην παραθαλάσσια πόλη, η Συντονιστική Επιτροπή της ΔΟΕ επισκέφθηκε τους προτεινόμενους χώρους για τα δύο αθλήματα, σταματώντας να δει τόσο τη μαρίνα όσο και το στάδιο Velodrome. Αυτές οι εικονικές τοποθεσίες θα αποτελέσουν ένα υπέροχο σκηνικό για τους αθλητές και τους θεατές σε πέντε χρόνια.

Η ουσία του αθλητισμού στις πόλεις, βρέθηκε στο επίκεντρο στην πρώτη ημέρα της επίσκεψης της Συντονιστικής Επιτροπής , όταν συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου στην περιοχή του παλιού λιμανιού για να βιώσουν μια ζωντανή και νεανική ατμόσφαιρα που περιελάμβανε εκδηλώσεις αναρρίχησης μπάσκετ, BMX, breaking dance, skateboarding και αναρρίχησης.

Στα τέλη Ιουνίου, η Σύνοδος της ΔΟΕ θα ψηφίσει για την προσωρινή ένταξη του breaking dance, του skateboarding, της αθλητικής αναρρίχησης και του σερφ στο Ολυμπιακό πρόγραμμα του 2024.