Η Αλγερινή Ολυμπιακή Επιτροπή υπογράφει συμφωνία κατά της διαφθοράς με τη Γενική Διεύθυνση Εθνικής Ασφάλειας

Oι εγκαταστάσεις των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Πάτρα 2019»
18 Αυγούστου, 2019
Οι πρωταθλητές επιστρέφουν στους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες
20 Αυγούστου, 2019

Ο Γενικός Διευθυντής Εθνικής Ασφάλειας (DGSN) Abdelkader Kara Bouhadba και ο Πρόεδρος της Αλγερινής Ολυμπιακής και Αθλητικής Επιτροπής (COA) Mustapha Berraf υπέγραψαν σύμβαση για την καταπολέμηση όλων των μορφών διαφθοράς στον αθλητισμό

Η συμφωνία ακολουθεί τις διατάξεις του Ολυμπιακού Χάρτη, της Ατζέντας 2020, των οδηγιών της WADA και του νόμου 13/05 για την ανάπτυξη των σωματικών και αθλητικών δραστηριοτήτων.

Οι δύο φορείς τονίζουν ότι θα «ενώσουν τις ενέργειές τους σε μια ανελέητη μάχη κατά της διαφθοράς που πλήττει τον εθνικό αθλητικό τομέα» η οποία καλύπτει μεταξύ άλλων, το ντόπινγκ και τα στοιχήματα.

«Η αποστολή της DGSN δεν θα περιορίζεται πλέον στην εξασφάλιση της ασφάλειας των παικτών, των φιλάθλων, των διαιτητών και των σταδίων κατά τη διάρκεια αθλητικών εκδηλώσεων» αναφέρει η ανακοίνωση της Αλγερινής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Με την υπογραφή αυτής της συμφωνίας, η DGSN θα συμμετάσχει άμεσα σε αυτή τη νέα αποστολή, την καταπολέμηση της διαφθοράς και της κακομεταχείρισης στο εθνικό αθλητικό περιβάλλον που υπονομεύουν την αθλητική ηθική στην Αλγερία.