«Οι Αγώνες του Οράν είναι μια ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα ορόσημο στην ιστορία των Μεσογειακών Αγώνων»

O Πρόεδρος της ΔΟΕ για τους γιατρούς, τις νοσοκόμες, τους εργαζόμενους στην υγεία και τους εθελοντές: «Είστε πραγματικοί πρωταθλητές»
8 Απριλίου, 2020
H Oλυμπιακή Επιτροπή του Κοσόβου φιλοξένησε το πρώτο Συνέδριο Γυναικών του Αθλητισμού
11 Απριλίου, 2020

Ο γενικός διευθυντής της Οργανωτικής Επιτροπής «Oran 2022», Salim Ilès, δήλωσε ότι η αναβολή των Μεσογειακών Αγώνων θα επιτρέψει στη διοργανώτρια χώρα υποδοχής να είναι πιο φιλόδοξη και πιο καινοτόμος.

«Η περασμένη εβδομάδα ήταν κρίσιμη. Οι Μεσογειακοί Αγώνες «Oran 2021» σωστά αναβλήθηκαν για ένα χρόνο. Η πανδημία επηρέασε όλα τα αθλητικά ημερολόγια μέσα στη χρονιά, ειδικά τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, κάτι που είχε άμεσο αντίκτυπο στους Αγώνες μας. Η Οργανωτική Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων του Οράν θα έχει επιπλέον ένα χρόνο προετοιμασίας. Μακριά από οποιονδήποτε λόγο πικρίας, η Οργανωτική Επιτροπή θα εργαστεί ακόμη πιο σκληρά για να αναθεωρήσει τις φιλοδοξίες της σε ένα υψηλότερο επίπεδο. Γνωρίζουμε τα καθήκοντά μας, οι προκλήσεις που υπάρχουν και ο στόχος για την διοργάνωση ενός αγώνα υψηλού επιπέδου, θα αποτελέσουν τα κίνητρα μας.

Η Οργανωτική Επιτροπή θα εργαστεί τόσο σκληρά όσο έχει ήδη κάνει ως τώρα για να επιτύχει αυτόν τον στόχο. Αλλά τι θα ήταν αυτή η προσπάθεια, αν δεν περιλαμβάνει το ανθρώπινο στοιχείο: τον πολίτη; Αυτοί οι αγώνες είναι μια ευκαιρία για όλους μας να κάνουμε τη διοργάνωση του Οράν ένα σημείο αναφοράς στην ιστορία των Μεσογειακών Αγώνων. Πρόκειται να γράψουμε αλλά και να γράψετε την Αλγερία με χρυσά γράμματα στη λίστα των μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων. Ας είμαστε, λοιπόν, υπερήφανοι που είμαστε Αλγερινοί.»