Γαλλία: Η συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού

Η Ολυμπιονίκης του Κοσόβου Majlinda Kelmendi αποσύρεται επίσημα από το τζούντο
8 Δεκεμβρίου, 2021
Amsalem: «Οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα είναι μια σημαντική κληρονομιά για τους κατοίκους του Οράν»
11 Δεκεμβρίου, 2021

Η νέα Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού συνεδρίασε για πρώτη φορά δια ζώσης, στο Σπίτι του Γαλλικού Αθλητισμού, υπό την κοινή προεδρία του Yannick Souvré, διευθυντή του Γυναικείας Λίγκας του μπάσκετ και του Eric Tanguy, Προέδρου της Γαλλικής Ομοσπονδίας Βόλεϊ. Αυτή την εναρκτήρια συνάντηση χαιρέτισε η Πρόεδρος της Ολυμπιακής και Αθλητικής Επιτροπής της Γαλλίας, Brigitte Henriques, η οποία υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ ομοσπονδιών και επαγγελματικών πρωταθλημάτων.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού συμμετέχει σε συζητήσεις σχετικά με νομικά, αθλητικά και θεσμικά θέματα σχετικά με τον επαγγελματικό αθλητισμό, όπως η αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν τους οπαδούς και την πειρατεία αθλητικών προγραμμάτων, η ανάπτυξη των πρώτων γυναικείων κατηγοριών στα ομαδικά αθλήματα, η κοινή εφαρμογή της εθνικής στρατηγικής σε επαγγελματικές ομοσπονδίες / πρωταθλήματα κ.λπ.

Αποτελείται από τους Προέδρους δώδεκα μελών ομοσπονδιών της Ολυμπιακής και Αθλητικής Επιτροπής της Γαλλίας, καθώς και των έξι επαγγελματικών αθλητικών πρωταθλημάτων.