Εννέα μετάλλια για τις χώρες της Μεσογείου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής

Σπουδαίες εμφανίσεις των αθλητών της Μεσογείου στο Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου
21 Μαρτίου, 2019
Στην Αθήνα η εκλογή του Προέδρου της ΔΟΕ
28 Μαρτίου, 2019

Έντονο άφησαν το αγωνιστικό στίγμα τους οι χώρες της Μεσογείου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σκοποβολής 10μ. που διεξήχθη στο Οσιγιεκ της Κροατίας.

Οι χώρες που κατέκτησαν μετάλλια σε σύνολο 15 τελικών σε άνδρες και γυναίκες ήταν η Ιταλία, η Σερβία, η Ελλάδα και η Γαλλία, με την ιταλική ομάδα να πραγματοποιεί την καλύτερη εμφάνιση με ένα χρυσό, δύο ασημένια και ένα χάλκινο μετάλλιο.

Δύο ασημένια κι ένα χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Σερβία, ενώ από ένα ασημένιο πήραν η Ελλάδα και η Γαλλία.

Την καλύτερη εμφάνιση για τις χώρες της Μεσογείου πραγματοποίησε η Ιταλία στο ομαδικό του αεροβόλου πιστολιού ανδρών  κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο με τους Giuseppe Giordano, Paolo Monna και Alessio Torrocchi.

Επίσης για την Ιταλία, ασημένια μετάλλια κατέκτησαν η μικτή ομάδα και η γυναικεία ομάδα στο αεροβόλο τουφέκι,  ενώ το χάλκινο πήρε ο Giuseppe Giordano στο αεροβόλο πιστόλι.

Για την Σερβία, στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν ο Damir Mikec στο αεροβόλο πιστόλι με 239.9 και η ομάδα των ανδρών στο αεροβόλο τουφέκι. Την τρίτη θέση πήρε η μικτή ομάδα στο αεροβόλο τουφέκι.

Η Ολυμπιονίκης της Ελλάδας Αννα Κορακάκη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι με 242.9 και για τη Γαλλία, το ασημένιο μετάλλιο πήρε στο αεροβόλο τουφέκι ο Brian Baudouin με 627.0.