Εκπαίδευση για τη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων κατά τη διάρκεια των Μεσογειακών Αγώνων του Oran

H σημαία των Μεσογειακών Αγώνων έφτασε στην Ιταλία
8 Ιουλίου, 2022
Davide Tizzano: «Ο πραγματικός νικητής των Μεσογειακών Αγώνων είναι ο αλγερινός λαός»
10 Ιουλίου, 2022

Η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων συνεχίζει τη συνεργασία με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για το θέμα της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων κατά τη διάρκεια των Μεσογειακών Αγώνων του Οράν. 

Ο Ευάγγελος Αλεξανδράκης, Διευθυντής Επικοινωνίας NOCs στη Μονάδα Ολυμπιακής Κίνησης για την Πρόληψη της Χειραγώγησης των Αγώνων, μαζί με τον Dieter Braekeveld από την Interpol ταξίδεψαν στο Oran και διοργάνωσαν διαλέξεις στους αθλητές στο Μεσογειακό Χωριό σχετικά με στημένα ματς και χειραγώγηση αθλητικών αγώνων.

Σχεδόν 400 αθλητές κατά τη διάρκεια των 4 ημερών της δράσης ενημερώθηκαν για το θέμα και έδειξαν αρκετό ενδιαφέρον και κίνητρο να κατανοήσουν περαιτέρω το πρόβλημα. Πολλοί από τους αθλητές δεν είχαν ακούσει τίποτα πιο πριν για το θέμα και δεν γνώριζαν τους κανόνες.

Η αντιπροσωπεία της ΔΟΕ και της Interpol παρείχαν στους αθλητές υλικό, μπροσούρες, δώρα και μικρά αναμνηστικά μόλις ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση τους.

Στις 29 Ιουνίου διοργανώθηκε στο Μεσογειακό Χωριό μια κοινή συνεδρίαση με την NOC της Αλγερίας για όλες τις αλγερινές Αθλητικές Ομοσπονδίες, η οποία ήταν επίσης αρκετά επιτυχημένη και οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε συγκεκριμένες ενέργειες που θα λάβουν οι αλγερινές αθλητικές αρχές ενάντια στο φαινόμενο.

Η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων ευχαριστεί τη ΔΟΕ για τη συμβολή της στον κοινό αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή εξαπάτησης σε αθλητικούς αγώνες.