Χρυσά μετάλλια για την Κροατία, την Ισπανία, την Τουρκία και τη Γαλλία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τάεκβοντο

O Boutros Jalkh νέος Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής του Λιβάνου
15 Απριλίου, 2021
Oran 2022: Το σύστημα φωτισμού του νέου Ολυμπιακού Σταδίου είναι έτοιμο
18 Απριλίου, 2021

Με τρία χρυσά και δύο χάλκινα μετάλλια, η Κροατία ήταν πρώτη μεταξύ των χωρών της Μεσογείου και κατέλαβε την τρίτη θέση στον πίνακα μεταλλίων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος  τάεκβοντο στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Η Ισπανία, η Τουρκία και η Γαλλία πήραν ένα χρυσό μετάλλιο η κάθε μία.

Τα μετάλλια των χωρών της Μεσογείου

Γυναίκες

Χρυσό μετάλλιο για την Lena Stojković από την Κροατία στην κατηγορία κάτω των 46 κιλών. Ισπανικός θρίαμβος στην κατηγορία κάτω των 49 κιλών με το χρυσό της Adriana Cerezo.

Στον τελικό των γυναικών κάτω των 53 κιλών, η Τουρκάλα Zeliha Ağrıs έχασε από τη Ρωσίδα Tatiana Kudashova και πήρε το ασημένιο μετάλλιο.

Ένα ακόμα ασημένιο για την Τουρκία με την Hatice Kübra Ilgün στην κατηγορία κάτω των 57 κιλών. Η Bruna Vuletić αντιμετώπισε τη Marija Štetić της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης στον τελικό κάτω των 62 κιλών, με την αθλήτρια από την Κροατία να αναδεικνύεται νικήτρια με 14-10. Η Τουρκάλα Irem Yaman ανέβηκε στο βάθρο με το χάλκινο μετάλλιο.

Ο τελικός κάτω των 67 κιλών είδε τον Jelić από την Κροατία να ξεπερνάει την Lauren Williams 13-10. Η Nur Tatar από την Τουρκία και Magda Wiet-Henin από την Γαλλία κέρδισαν τα χάλκινα μετάλλια.

Στην κατηγορία κάτω των 73 κιλών, η Ολυμπιονίκης Milica Mandić από τη Σερβία ήταν δεύτερη και η Doris Pole της Κροατίας, κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο. Στην άνω των 73 κιλών κατηγορία η Belén Moran της Ισπανίας κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο.

Άνδρες

Στην πρώτη κατηγορία, στους άνδρες κάτω των 54 κιλών ο Ελληνας Διονύσιος Ραψομανίκης πήρε το ασημένιο μετάλλιο χάνοντας από το Ουγγρικό Salim στον τελικό.

Ο Cyrian Ravet από τη Γαλλία νίκησε τον Ισπανό Adrián Vicente στον τελικό της κατηγορίας κάτω των 58 κιλών. Ο Rui Bragança από την Πορτογαλία πήρε το χάλκινο.

Τουρκικός θρίαμβος κάτω των 63 κιλών ανδρών, με τον 21χρονο Hakan Reçber να απολαμβάνει την κυριαρχία του ως τον τελικό και στη συνέχεια να νικά τον Ισπανό Joan Jorquera 18-12. Ο Ιταλός Simone Crescenzi πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

Στην κατηγορία κάτω των 68 κιλών ο Έλληνας Κωνσταντίνος Χαμαλίδης και ο Javier Pérez της Ισπανίας πήραν το χάλκινο μετάλλιο.

Στην κατηγορία -74 κιλών o Nedzad Husic από τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη πήρε το ασημένιο μετάλλιο. Ο Ισπανός Daniel Quesada ολοκλήρωσε τις θέσεις στο βάθρο.

Στην κατηγορία ανδρών κάτω των 80 κιλών, ο Ιταλός Simone Alessio και ο Ισπανός Raul Martinez κέρδισαν τα χάλκινα μετάλλια.

Στην -87 κιλών ο Σέρβος παγκόσμιος πρωταθλητής Mehdi Khodabakhshi ήταν δεύτερος και ο Ιταλός Roberto Botta και ο Κροάτης Ivan Šapina ήταν οι χάλκινοι πρωταθλητές.

Ο Ιβάν Γκαρσία της Ισπανίας κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στους άνδρες άνω των 87 κιλών.