Το «Πεκίνο 2022» παρουσίασε την Ολυμπιακή Δάδα

Χάντμπολ: Η Ισπανία πήρε το χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2021 κόντρα στη Γαλλία
1 Φεβρουαρίου, 2021
H Eθνική Ολυμπιακή Επιτροπή της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης τίμησε τα καλύτερα αθλητικά επιτεύγματα του 2020
5 Φεβρουαρίου, 2021

Η Οργανωτική Επιτροπή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Πεκίνο 2022» αποκάλυψε το σχέδιο της Ολυμπιακής Δάδας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που σηματοδότησε τον ένα χρόνο πριν από την έναρξη των Αγώνων. 

Η Δάδα παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε στον εμβληματικό χώρο των Θερινών Αγώνων Πεκίνο 2008 – το Εθνικό Κέντρο Υγρού Στίβου – το οποίο έχει μετατραπεί σε «Ice Cube» για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς καθώς θα φιλοξενήσει το κέρλινγκ.

Το σχέδιο που κέρδισε επιλέχθηκε από 182 συμμετοχές σε έναν παγκόσμιο διαγωνισμό που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2020 και χαρακτηρίζεται για το συνδυασμό της κινεζικής αισθητικής, των παραδοσιακών πολιτιστικών συνόλων και της προηγμένης τεχνολογίας.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού επιτρέπει στις δύο Ολυμπιακές Δάδες να κλειδώσουν η μία πάνω στην άλλη στην κορυφή, όταν οι Λαμπαδηδρόμοι μεταλαμπαδεύουν τη Φλόγα κατά τη διάρκεια της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας. Η δίχρωμη σχεδίαση αντιπροσωπεύει τη μεταφορά φωτιάς και πάγου, συμβολίζοντας πώς θα φέρει φως και ζεστασιά στη χειμερινή αθλητική σκηνή.