Ο Πρόεδρος Thomas Bach επισκέφτηκε την Ολυμπιακή Επιτροπή της Αιγύπτου

O εορτασμός της Ολυμπιακής Ημέρας στην Αλγερία
9 Οκτωβρίου, 2022
Οι Oλυμπιακές Επιτροπές της Βόρειας Μακεδονίας και της Γερμανίας συνεργάζονται για το διεθνές πρόγραμμα
13 Οκτωβρίου, 2022

Στο Κάιρο τον Πρόεδρο Bach υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χάντμπολ (IHF), Hassan Moustafa και ο Πρόεδρος της Αιγυπτιακής NOC, Hesham Mohamed Hatab. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών της Αφρικής (ANOCA) και μέλος της ΔΟΕ Mustapha Berraf συνόδευε επίσης τον Πρόεδρο Μπαχ σε όλη την επίσκεψη στην Αίγυπτο.

Κατά την άφιξή τους, συνάντησαν μαζί αρκετούς Αιγύπτιους αθλητές, συμπεριλαμβανομένων μελών της Επιτροπής Αιγυπτίων Αθλητών, με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Aya Medany, ο οποίος είναι επίσης μέλος της Επιτροπής Αθλητών της ΔΟΕ.

O Πρόεδρος επισκέφθηκε τη Διεθνή Ολυμπιακή Πόλη της Αιγύπτου, ένα νέο αθλητικό συγκρότημα με στάδιο χωρητικότητας 90.000 ατόμων, προπονητικές εγκαταστάσεις, εσωτερικές αθλητικές αίθουσες και μια σειρά από αθλητικούς χώρους και εγκαταστάσεις. Καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης ήταν παρών ο υπουργός Αθλητισμού της Αιγύπτου Ashraf Sobhy.

Σε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Abdel Fattah El-Sisi, ο αρχηγός του κράτους της Αιγύπτου ανακοίνωσε το ενδιαφέρον της χώρας του να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2036. Ο Πρόεδρος Bach χαιρέτισε την αιγυπτιακή ανακοίνωση, ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη επιτυχία των Αιγυπτίων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, διπλασιάζοντας τα μετάλλια τους,. με την επιτυχή διοργάνωση πολλών παγκοσμίων πρωταθλημάτων και άλλων διεθνών διοργανώσεων· και με το πρόσφατο πρόγραμμα δημιουργίας αθλητικών υποδομών να είναι σε εξέλιξη στη χώρα.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκε την έδρα της Αιγυπτιακής Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και το Ολυμπιακό Μουσείο, όπου, μαζί με τους Hassan Moustafa και Mustapha Berraf, ο Πρόεδρος συνάντησε μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και τους Προέδρους των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών της Αιγύπτου και είχε ξανά χρόνο να μιλήσει με αρκετούς Αιγύπτιους αθλητές.