Χρυσό στην Ταραγόνα, κορυφαία στην Ελλάδα

PSAT Awards 2018, December 14, 2018, Megaron - the Athens concert hall, Athens. Photo by: Nikos Mitsouras / Reporter Images

Η χρυσή Μεσογειονίκης στο αεροβόλο πιστόλι 10μ. στους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταραγόνα τον Ιούνιο του 2018 και στη συνέχεια  Παγκόσμια Πρωταθλήτρια τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, στο ίδιο αγώνισμα, στη Νότιο Κορέα, η Ελληνίδα  Άννα Κορακάκη, αναδείχθηκε κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια του 2018 μετά από μυστική ψηφοφορία των Ελλήνων επαγγελματιών αθλητικών συντακτών-μελών του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου.

 Η  Άννα Κορακάκη, η οποία  με τη νίκη της στην Ταραγόνα τον περασμένο Ιούνιο, έχει πλέον κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο σε όλες τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις  που περιλαμβάνουν στο πρόγραμμά τους αγωνίσματα της σκοποβολής, έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους  Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.

Την επίσημη ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας  και την απονομή του βραβείου στην κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια του 2018 έκανε, εκπροσωπώντας την Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων, ο Γενικός  Γραμματέας της  κ. Ιάκωβος Φιλιππούσης.

Το ετήσιο γκαλά του Π.Σ.Α.Τ. τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος  της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, ο οποίος βράβευσε τον καλύτερο Έλληνα αθλητή του 2018, Λευτέρη Πετρούνια.