Τόκιο 2020: Η Ιταλία γιορτάζει δύο χρυσά μετάλλια

Τόκιο 2020: Ο Primož Roglič το δεύτερο χρυσό για τη Σλοβενία
1 Αυγούστου, 2021
Το Σαν Μαρίνο κερδίζει τα πρώτα Ολυμπιακά μετάλλια στην ιστορία
3 Αυγούστου, 2021

Οι Ιταλοί γιορτάζουν με τους συμπατριώτες τους Lamont Marcell Jacobs και Gianmarco Tamberi για τα χρυσά μετάλλια που κέρδισαν στο σπριντ και στο άλμα εις ύψος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Jacobs κέρδισε τον τελικό των 100 μέτρων ανδρών και έγινε ο πρώτος Ιταλός που κέρδισε το πιο δημοφιλές αγώνισμα στίβου, ενώ ο Tamberi μοιράστηκε το χρυσό στο άλμα εις ύψος των ανδρών.

Ο Jacobs τερμάτισε πρώτος με χρόνο 9:80, σβήνοντας το ευρωπαϊκό ρεκόρ που είχε ήδη κάνει στον ημιτελικό. Μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, λίγοι Ιταλοί είχαν ακούσει για τον Jacobsς,  οποίος έχει κάνει εντυπωσιακές εμφανίσεις τα τελευταία χρόνια και έσπασε το ευρωπαϊκό ρεκόρ δύο φορές την Κυριακή στο δρόμο για το μετάλλιο.

Ισόπαλοι στα 2.37μ., ο Mutaz Barshim από το Κατάρ και ο Ιταλός Gianmarco Tamberi αποφάσισαν να μοιραστούν το χρυσό μετάλλιο αντί να πάνε στα πλέι-οφ. Η Ιταλία κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια στον στίβο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, για πρώτη φορά μετά την Αθήνα το 2004 (Μπαλντίνι, μαραθώνιος – Μπρουγκνέτι, 20 χιλιόμετρα με τα πόδια).