Το «Τόκιο 2020» θα είναι οι πρώτοι Ολυμπιακοί στην ιστορία με ισότητα των δύο φύλων

Η Ισπανική Ολυμπιακή Επιτροπή δημιούργησε την πλατφόρμα CONPaaS
7 Μαρτίου, 2021
O Tόμας Μπαχ επανεξελέγη Πρόεδρος της ΔΟΕ
10 Μαρτίου, 2021

Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC), η Οργανωτική Επιτροπή του Τόκιο 2020, η Κυβέρνηση της Ιαπωνίας και η Μητροπολιτική Κυβέρνηση του Τόκιο (TMG) επαναλαμβάνουν τη δέσμευσή τους να διεξαγάγουν τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες αυτό το καλοκαίρι, αποτελώντας ορόσημο για την ισότητα των φύλων εντός και εκτός αγώνων, ανοίγοντας το δρόμο για μια πιο ισότιμη και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνία.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020:

– Σχεδόν το 49% των αθλητών που συμμετέχουν θα είναι γυναίκες, σύμφωνα με την κατανομή των ποσοστώσεων της ΔΟΕ. Αυτοί θα είναι οι πρώτοι ισορροπημένοι Αγώνες στην Ιστορία.

– Θα υπάρχει ένα πρωτοποριακό αγωνιστικό πρόγραμμα, εξασφαλίζοντας ίση προβολή μεταξύ των γυναικών και των ανδρών και με εννέα περισσότερα αγωνίσματα απ’ ότι στο Ρίο το 2016, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό σε 18.

– Για πρώτη φορά και οι 206 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές (NOC) θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον μία γυναίκα και έναν άνδρα αθλητή στις αντίστοιχες Ολυμπιακές ομάδες τους.

– Όλες οι 206 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές και η Ολυμπιακή Ομάδα των Προσφύγων θα ενθαρρυνθούν ώστε τη σημαία τους από μια γυναίκα και έναν άντρα αθλητή στην τελετή έναρξης.