Το Taranto παρουσίασε το master plan των Μεσογειακών Αγώνων 2026

Η Τουρκία εκφράζει ευγνωμοσύνη στους αθλητές του Τόκιο 2020
25 Ιανουαρίου, 2022
Οι Γάλλοι σημαιοφόροι των Αγώνων «Πεκίνο 2022»
31 Ιανουαρίου, 2022

Το master plan του “Taranto 2026” παρουσιάστηκε στο «Salone degli Specchi» του Δήμου του Τάραντα. Η 20η διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων θα δει την πόλη του Ιονίου ως το κέντρο της διοργάνωσης, στην οποία θα συμμετέχουν και άλλοι 21 δήμοι της Απουλίας.

Πενήντα αθλητικές εγκαταστάσεις θα χρησιμοποιηθούν ως χώροι αγώνων και προπονήσεων, το 10% των οποίων θα είναι νεόδμητα. Ο Πρόεδρος της Coni, Giovanni Malagò, ήταν παρών στην εκδήλωση, μαζί με εκπροσώπους της διοργάνωσης των Αγώνων και της Περιφέρειας της Απουλίας, μεταξύ των οποίων ο Davide Tizzano, Πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, τον Πρόεδρο της Περιφέρειας της Απουλίας, Michele Emiliano, οι δήμαρχοι των πόλεων της περιοχής Ιονίου-Τάραντα και ο Elio Sannicandro, Διευθυντής του “Taranto2026”.

«Το 2026 θα είναι μια ξεχωριστή χρονιά για τον ιταλικό αθλητισμό», δήλωσε ο Πρόεδρος Malagò. «Εκτός από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες σε Μιλάνο – Cortina, η Ιταλία, με το Taranto και την Puglia, θα φιλοξενήσει τη ΧΧ έκδοση των Μεσογειακών Αγώνων. Ο Δήμος του Τάραντα και όλοι οι τοπικοί δήμοι, χάρη στις δεξιότητες και τη δέσμευση της Οργανωτικής Επιτροπής, θα μπορέσουν να ενισχύσουν την περιοχή η οποία μέσω αυτού του πολύ σημαντικού αθλητικού γεγονότος, θα βρει μια εξαιρετική ευκαιρία για προβολή και επανεκκίνηση, όσον αφορά την ανάπλαση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Με ικανοποίηση και περηφάνια μπορώ να πω ότι η Ιταλία θα είναι το 2026 ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην παγκόσμια αθλητική σκηνή» είπε ο Malago.

Στο τέλος της παρουσίασης του master plan, οι δήμαρχοι της περιοχής υπέγραψαν κοινό έγγραφο που απευθύνεται στον πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι, στους υπουργούς Mara Carfagna και Daniele Franco και στην υφυπουργό Αθλητισμού, Valentina Vezzali, ζητώντας από την ιταλική κυβέρνηση thn κατάλληλη οικονομική στήριξη, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η διοργάνωση της ΧΧ έκδισης των Μεσογειακών Αγώνων θα προσφέρει την ποιότητα και τη σημασία ενός διεθνούς αθλητικού γεγονότος που μπορεί να τιμήσει τον Τάραντα, την Απουλία και ολόκληρη την Ιταλία.