Το πρόγραμμα “Mediterranean Power – Mare Nostrum” στο Oran

38 αθλητές με μετάλλια στο Τόκιο 2020 συμμετείχαν στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οran
1 Ιουλίου, 2022
Ιστορικό τρεμπλ για τη Γαλλία στην ποδηλασία στους Μεσογειακούς Αγώνες
3 Ιουλίου, 2022

Μια εκδήλωση στο πλαίσιο του προγράμματος  «Mediterranean Power – Mare Nostrum» διοργανώθηκε στη Notre-Dame de Santa Cruz του Oran, κατά τη διάρκεια των Μεσογειακών Αγώνων.

Το πρόγραμμα που περιλαμβάνει δραστηριότητες ευαισθητοποίησης για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού, με τη βοήθεια της τοπικής καθολικής κοινότητας, αποτελούνταν από δύο συνεδρίες, το πρωί και το απόγευμα, συμπεριλαμβανομένων αθλητικών δραστηριοτήτων για γυναίκες.

Στις πρωινές δραστηριότητες, η Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναίκα και Αθλητισμός της ΔΕΜΑ κα Elif Ozdemir, απευθύνθηκε στο κοινό μαζί με εκπροσώπους της καθολικής κοινότητας του Oran και ειδικευμένους γιατρούς.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΜΑ Davide Tizzano και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού του Βατικανού, Monsignor Melchor Sanchez de Toca y Alameda, παρευρέθηκαν στην απογευματινή συνεδρία και ανέλυσαν τα οφέλη του έργου κατά του καρκίνου του μαστού.

Το έργο «Mediterranean Power – Mare Nostrum» στοχεύει στην ευρεία διάδοση της πρόληψης του καρκίνου, μέσω του αθλητισμού και ειδικότερα της κωπηλασίας και έχει την πλήρη υποστήριξη της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων.