Το Παρίσι 2024 αποκάλυψε την εντυπωσιακή Μαραθώνια διαδρομή

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Καθαρισμού των ακτών από την Αλβανική Ολυμπιακή Επιτροπή
5 Οκτωβρίου, 2022
O εορτασμός της Ολυμπιακής Ημέρας στην Αλγερία
9 Οκτωβρίου, 2022

Η μαραθώνια διαδρομή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024 αποκαλύφθηκε από την Οργανωτική Επιτροπή, περιγράφοντας λεπτομερώς μια θεαματική και γεμάτη προκλήσεις κυκλική διαδρομή που τρέχει από το Hôtel de Ville στο Παρίσι ως τις Βερσαλλίες και πίσω, καταλήγοντας στο Esplanade des Invalides. 

Η διαδρομή έχει ιστορικές συνδέσεις, ακολουθώντας τα βήματα της Παρέλασης των Γυναικών του 1789, η οποία διαμόρφωσε την ιστορία και τις αξίες της σύγχρονης Γαλλίας. Θα παρουσιάσει μνημεία πολιτιστικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς σε όλη τη γαλλική πρωτεύουσα και τα μοναδικά τοπία του Ile-de-France. Αυτά θα περιλαμβάνουν το Λούβρο, την Place de la Concorde, το Grand Palais, το Château de Versailles και τον Πύργο του Άιφελ.

Εκτός από τον Ολυμπιακό Μαραθώνιο επιβεβαιώθηκε ότι σε περισσότερα από 40.000 άτομα θα δοθεί η ευκαιρία να τρέξουν στους αγώνες μαζικού τρεξίματος «Paris 2024 Marathon Pour Tous». Ως μέρος αυτής της ανακοίνωσης, το Παρίσι 2024 αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι μπορούν να κερδίσουν τη συμμετοχή τους στον δημόσιο μαραθώνιο (42.195 χλμ.) και στο τρέξιμο 10 χλμ., τα οποία θα πραγματοποιηθούν στην ίδια διαδρομή με τους Ολυμπιακούς Μαραθώνιους.

Περίπου 80 άνδρες και 80 γυναίκες θα συμμετάσχουν και στους δύο Ολυμπιακούς Μαραθώνιους, αντικατοπτρίζοντας το γεγονός ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 θα είναι οι πιο ισορροπημένοι μεταξύ των φύλων στην ιστορία. Ο αγώνας των ανδρών θα ξεκινήσει στις 8 π.μ. στις 10 Αυγούστου. Ο αγώνας των γυναικών θα ξεκινήσει την ίδια ώρα την επόμενη μέρα, 11 Αυγούστου και θα θέσει τέλος στο πρόγραμμα στίβου στο Παρίσι 2024 την τελευταία ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων.