Το Παρίσι 2024 αναλαμβάνει τη σκυταλοδρομία των Ολυμπιακών Αγώνων από το Τόκιο 2020

Ο Dejan Georgievski κερδίζει το πρώτο ασημένιο μετάλλιο της Βόρειας Μακεδονίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες
8 Αυγούστου, 2021
Τόκιο 2020: 16 χώρες της Μεσογείου πήραν μετάλλια, πρώτη η Γαλλία
13 Αυγούστου, 2021

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 8 Αυγούστου, μετά από 16 ημέρες έντονου ανταγωνισμού. Η επίσημη παράδοση μεταξύ Τόκιο 2020 και Παρίσι 2024 πραγματοποιήθηκε στο τέλος της Tελετής λήξης των Αγώνων. Ταυτόχρονα, οργανώθηκε μια τελετή στο Τροκαντερό για να γιορταστεί η παράδοση του πυρσού.

“Και τώρα πρέπει να σηματοδοτήσω το τέλος αυτού του πιο πολύπλοκου Ολυμπιακού ταξιδιού στο Τόκιο. Κηρύττω τη λήξη των Αγώνων της 32ης Ολυμπιάδας”, δήλωσε ο Τόμας Μπαχ, Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), λίγα λεπτά πριν σβήσει η φλόγα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της τελετής, η Anne Hidalgo, δήμαρχος του Παρισιού, έλαβε την Ολυμπιακή σημαία από τα χέρια του Thomas Bach. Αυτή η παράδοση μεταξύ του Κυβερνήτη του Τόκιο, Yuriko Koike, μέσω του Προέδρου της ΔΟΕ, σηματοδοτεί την έναρξη της 33ης Ολυμπιάδας. Αυτό θα τελειώσει με τους Ολυμπιακούς Αγώνες (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου 2024) και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες (28 Αυγούστου-8 Σεπτεμβρίου) στο Παρίσι.

Σε αθλητικό επίπεδο, ο πίνακας μεταλλίων είχε τις Ηνωμένες Πολιτείες στην πρώτη θέση, ακολουθούμενες από την Κίνα και την Ιαπωνία. Λίγο μετά το βάθρο, οι Βρετανοί διακρίθηκαν ως το πρώτο ευρωπαϊκό έθνος.