Το Oran γιόρτασε τις 100 ημέρες πριν από τους Μεσογειακούς Αγώνες

Ο Gian Primo Giardi επανεξελέγη Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής του Σαν Μαρίνο
17 Μαρτίου, 2022
Krasniqi και Gjakova, αθλητές της χρονιάς στο Κόσοβο
23 Μαρτίου, 2022

Η Οργανωτική Επιτροπή του Oran διοργάνωσε με την ευκαιρία αυτή, ένα μεγάλο φεστιβάλ όπου ανακοίνωσε την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για το αθλητικό γεγονός που η Αλγερία ετοιμάζεται να φιλοξενήσει για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

Ο Επίτροπος των αγώνων, Mohamed Azziz Derouaz, ξεκίνησε την αντίστροφη μέτρηση για το διεθνές αθλητικό γεγονός, το βράδυ της Πέμπτης στοn παραλιακό δρόμο “Port Said” στη λεωφόρο του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού (πρώην Μέτωπο της θάλασσας).

Ο πρώην Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού, ο οποίος συνοδευόταν από τρεις Αλγερινούς πρωταθλητές προηγούμενων εκδόσεων των Μεσογειακών Αγώνων, τον δρομέα Rahoui Boualem και τους πυγμάχους Moussa Mustapha και Mohamed Bouchiche, επέμεινε στην εναρκτήρια ομιλία του ότι είναι απαραίτητο για τη Μεσογειακή διοργάνωση να είναι επιτυχημένη σε όλες τις πτυχές της.

Η ομιλία του Derouaz δόθηκε ταυτόχρονα με την άφιξη της παρέλασης στον κήπο του Sidi M’hamed, όχι μακριά από τη λεωφόρο de l’ALN, υπό τους μουσικούς ήχους τοπικής ορχήστρας με επικεφαλής τον μαέστρο Kouider Bouziane.

Τοπικοί αθλητικοί σύλλογοι συμμετείχαν στην παρέλαση, δίπλα σε φολκλορικά συγκροτήματα και δημιούργησαν ιδιαίτερες στιγμές που πυροδότησαν τον ενθουσιασμό των συμμετεχόντων, κάτω από βροχερό καιρό.

Τα παλιά αυτοκίνητα που πήραν μέρος σε αυτή την παρέλαση, με τις σημαίες των 26 χωρών που συμμετέχουν στο αθλητικό γεγονός της Μεσογείου, τράβηξαν τα βλέμματα του κόσμου.

Οι ομάδες που συμμετείχαν συνέχισαν τις παρουσιάσεις τους σε όλη τη λεωφόρο, μέχρι την Place du 1er Novembre, όπου είχαν στηθεί τέντες με φωτογραφίες από τους Μεσογειακούς Αγώνες, παραδοσιακά ρούχα και παραδοσιακά τοπικά εδέσματα.

Η παρέλαση για την αντίστροφη μέτρηση των 100 ημερών για την έναρξη της μεσογειακής διοργάνωσης συνεχίστηκε με καλλιτεχνική βραδιά στην αίθουσα κινηματογράφου «Maghreb», με ντόπιους καλλιτέχνες και πρώην πρωταθλητές του αθλητισμού.