Τα ετήσια βραβεία της Ισπανικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ επιβεβαιώνει τη δέσμευσή για την καταπολέμηση της διαφθοράς
28 Δεκεμβρίου, 2019
Σεμινάριο με τίτλο “Ο ρόλος και η σημασία της επιτροπής αθλητών” της Αλβανικής Ολυμπιακής Επιτροπής
29 Δεκεμβρίου, 2019

Το Aμφιθέατρο Goyeneche στην έδρα της Ισπανικής Ολυμπιακής Επιτροπής φιλοξένησε το 14ο γκαλά, με την Ολυμπιακή Επιτροπή να βραβεύει αθλητικές ομοσπονδίες, ιδρύματα και μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η τελετή, την οποία παρακολούθησε ο Πρόεδρος της της Ισπανικής Ολυμπιακής Επιτροπής Alejandro Blanco, μεταδόθηκε ζωντανά από την RTVE, τον ισπανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Επίσης  μήνυμα με βίντεο από τον Πρόεδρο της ΔΟΕ προβλήθηκε στην αρχή της τελετής.

Μετά την εισαγωγή, ο Alejandro Blanco ανέβηκε στη σκηνή, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Victoria Cabezas, για να απονείμει το Olympic Order στον Αντιπρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Juan Antonio Samaranch, στον πρόεδρο της Ισπανικής Ομοσπονδίας Γυμναστικής, Jesús Carballo και στους Ολυμπιονίκες José Rienda, Javier Gómez, Joel González, Maialen Chourraut, Teresa Perales, Érika Villaécija και Iván Raña.

Οι Blanco και Cabezas παρέδωσαν επίσης το βραβείο «Juan Manuel Gozalo» στους αθλητικούς δημοσιογράφους Natalia Arriaga και Gerardo Riquelme, στον οργανισμό EFE και στην εφημερίδα Marca, αντίστοιχα.

Ακολούθως, ο Ταμίας της Επιτροπής Víctor Sánchez, συνόδευσε τον Alejandro Blanco στην παράδοση τιμητικών βραβείων στις ακόλουθες ομοσπονδίες: Ισπανική Ομοσπονδία Πυγμαχίας, Βασιλική Ισπανική Ομοσπονδία Πυγμαχίας, Ισπανική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών, Βασιλική Ομοσπονδία Ιππασίας, Ισπανική Βασιλική Αεροναυτική Ομοσπονδία, Ισπανική Ομοσπονδία Σκακιού, Ισπανική Ομοσπονδία θαλασσίου σκι και wakeboard και Βασιλική Ισπανική Ομοσπονδία μηχανοκίνησης.